NRK Meny
Normal

Hylles som Norges beste spill

Among the Sleep får skryt av anmelderne og omtales som det beste norske spill noensinne. Spillet har solgt i 7000 eksemplarer det første døgnet, og utgiverne fra Hamar har store forventninger til fortsettelsen.

Trailer til dataspillet Among the sleep av utvikleren Krillbite

Det er Hamarselskapet Krillbite som står bak spillet. De møtte hverandre i studietida og startet selskapet rett etter studiene var over.

Etter å ha brukt tre år på utvikling lanserte selskapet Krillbite på Hamar i går det etterlengtede spillet Among the Sleep. Entusiastiske anmeldere i inn- og utland er så langt fornøyde med hva de har sett.

VGs Rune Fjeld Olsen mener dette er det beste norske spillet noen gang, og triller terningen på fem. Filmpolitiet i NRK gir også en femmer, mens Dagbladets spillredaksjon, Pressfire, belønner spillet med en firer, spillsidene Gamereactor gir 8 av 10 og Gamer.no deler ut 7 av 10 poeng.

Dette er en intens spillopplevelse som vil få den mest garva skrekkspillentusiast til å skvette

Marte Hedenstad, Flimpolitiet

– Enorm lettelse

Utenlandske spillsider er også i stor grad fornøyde, og på samlesiden Metacritic har Among the Sleep 68 poeng av 100 mulige.

Dette er gode nyheter for spillgründerne på Hamar, som endelig kan puste lettet ut.

– Hele teamet føler en voldsom lettelse akkurat nå. Vi er en del mer avslappet i dag enn i går, så dette er deilig. Tre år av livene våre har gått med til det her, så da er det er jo viktig at noen liker det vi gjør, sier Ole Andreas Jordet, daglig leder i selskapet med 11 ansatte og gjennomsnittsalder på 26 år.

Horrorspill med barn

I spillet tar man rollen som et to år gammelt barn. Med selskap av bamsen må spilleren komme seg unna vanskelige situasjoner. Spillet betegnes som et horrorspill, og ideen ble unnfanget i studietida.

– Vi studerte på Høgskolen i Hedmark og ideen kom opp som et prosjekt. Alle i gruppa tente på det, og vi bestemte oss senere for å satse på å lage det til et spill. Det har vært en bratt læringskurve, men til slutt nådde vi helt frem.

Jobbet deltid på Kiwi

Gründerne etablerte et eget selskap og søkte forskjellige støtteordninger. Det totale budsjettet på spillet er på flere millioner. Skikkelig sving på sakene ble det for et år siden da de nådde målet om 200.000 dollar ved en såkalt crowdfunding, eller folkefinansiering, på nettet.

Men før det økonomiske løsnet, måtte de bruke mye krefter på å få hjulene til å gå rundt.

– Motivasjonen for å komme i havn har vært så sterk at vi har vært villige til å gjøre alt som trengs for å få det til. Alle hadde deltidsjobber frem til i fjor, vi har jobbet på Kiwi, Norsk Gallup og brukt våre egne sparepenger for å få det til. Det har vært krevende, men det er det her som er drømmen vår slår Jordet fast.

Det vil ta omtrent et år før Krillbite ser hvor bra Among the sleep har gjort det på salgslistene. Men de unge spillgründerne er godt fornøyde med salget det første døgnet.

Se tv-reportasje om de unge spillutviklerne på Hamar:

Krillbite-suksess med nytt spill.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Blir 3. størst i landet

    Gausdal Bruvoll kjøper Gran Tre, og blir den tredje største leverandøren av trelast i Norge.Gran Tre eies av de to allmenningene Gran Almenning og Brandbu og Tingelstad Almenning, mens Gausdal Bruvoll er en samvirkebedrift som blir eid av 1300 skogeiere.

  • Kom til rette etter leteaksjon

    En 88 år gammel kvinne med demens tok seg en tur på egenhånd mandag ettermiddag og ble meldt savnet fra Lillehammer sykehus. Tre timer senere kom kvinnen til rette, melder politiet.

  • Brann i vogntog

    Det brenner i et vogntog på E6 ca. fem kilometer nord for Dombås. Nødetatene er på vei til stedet.