NRK Meny
Normal

Hydro snur på Raufoss

Hydro er likevel ikke bombastiske når det gjelder framtida til Raufoss Automotive. Informasjonsdirektør Tor Steinum sier det neppe blir aktuelt å legge ned bedriften.

 

Aftenposten mandag sa konsernsjef i Hydro, Eivind Reiten at han ikke kunne utelukke en nedleggelse av vel 700 arbeidsplasser på Raufoss dersom Hydro ikke finner kjøpere til bildelproduksjonen.

 

Sterke reaksjoner

Reaksjonene på utspillet har vært sterke på Raufoss og blant annet i LO sentralt. Det er staten som er den største aksjonæren i Hydro med nesten 44 prosent av aksjene. I går sa næringsminister Dag Terje Andersen at der ikke er aktuelt å legge ned Hydro Automotive Structures på Raufoss.

- Jeg anser det for uaktuelt å legge ned. Det har ikke jeg hørt noenting om, men vi er opptatt av at bedriften skal gå videre med eiere som interessert i å utvikle den videre, og har tillit til at Hydros styre har prosesser som sikrer det, sier næringsminister Dag Terje Andersen..

Modererer  Reiten

Tor Steinum
Foto: Knudsen, Anders Marius / Scanpix

Dermed står næringsministerens uttalelse i går i skarp kontrast til Hydrosjef Eivind Reitens utsagn dagen før. Det kan derfor virke som om Hydros egen informasjonsdirektør Tor Steinum nå prøver å moderere Reitens uttalelser. Han sier Raufoss Automotive er en så attraktiv virksomhet at det vil finnes kjøpere, og at den derfor neppe blir lagt ned.

  Hør radioreportasjen

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang