Hopp til innhold

Hvem skal redde HamKam nå?

Ingen rik onkel eller reddende engel har dukket opp ennå. De viktigste støttespillerne til HamKam har kanskje strukket strikken langt nok.

Briskeby gressbane

UFERDIG: Økonomien i HamKam har vært haltende i flere år. Den halvferdige Briskeby stadion er et bevis på det.

Foto: Mette Finborud Børresen

Tirsdag 1. juli klokka 12 er fristen. Innen da må HamKam få inn 3,2 millioner friske kroner. Hvis ikke blir det konkurs.

Hvordan klubben skal få inn så mye penger på så kort tid, vet de ikke. Håpet er at noen med nok penger ikke orker å se på at den 96 år gamle fotballklubben går under.

Tror ikke det, nei

Tron Sanderud

Adm.dir i Utstillingsplassen Eiendom tror ikke de vil gå inn med mer penger i klubben nå.

Foto: NRK

Men de største støttespillerne og sponsorene til HamKam har strukket seg langt tidligere. Så spørsmålet er om de er villige til å strekke seg enda lenger.

Tron Sanderud i Utstillingsplassen Eiendom tror kanskje ikke det.

– Vi ser ikke for oss at vi vil gå inn med noe mer nå, sier Tron Sanderud til NRK.

Han sier de har gjort mye for HamKam og vært med på den siste satsingen for å berge plassen i 1. divisjon, blant annet ved å sørge for at klubben kunne ansette Peter Sørensen som ny trener.

– Det vedstår vi oss. Vi overførte faktisk 175.000 kroner for denne satsingen i dag. Men jeg tror de må prøve noen andre nå, sier Tron Sanderud.

Vil ikke si noe

CC Martn Eiendom med Knut Hage i spissen er en annen av de store støttespillerne til HamKam. Knut Hage er på ferie og kommer ikke hjem før fristen på tirsdag.

John Nicklas Hage, som er største aksjonær i CC Martn Eiendom sier de er kjent med situasjonen til HamKam, men at han ikke ønsker å kommentere noe på vegne av selskapet nå.

Heller ikke Sparebanken Hedmark vil si hva de tenker om den mulige konkursen.

– Vi må områ oss og snakke med HamKam, sier markedssjef, Tore Slettvold.

Sparebanken Hedmark er HamKams bankforbindelse og generalsponsor, men Slettvold kan foreløpig ikke si om det er aktuelt å spytte inn mer penger i en redningsaksjon.

– Men både for klubben og byen sin del er det synd om HamKam går konkurs og blir et 5. divisjonslag, sier Tore Slettvold.

Må reforhandle dyre avtaler

3-0 til Hamkam

Framtida til HamKam er høyst usikker.

Foto: Knut Sveen / NRK

Tron Sanderud i Utstillingsplassen Eiendom mener HamKam må gå løs på samarbeidspartnerne sine, og at de må fire på kravene.

– Det HamKam må gjøre nå, er å reforhandle alle de dyre avtalene sine. Samarbeidspartnerne må innse at de må forhandle, ellers ryker alt, sier Tron Sanderud.

Han mener HamKam er nødt til å gå runder med både ansatte, spillere, utleiere, og bedrifter de har leasingavtaler med. Og han mener at de som sitter på disse avtalene alle må gi litt.

– De må finne seg i å gi litt. Jeg kan ikke se noen annen vei, sier Sanderud.

Bare moralsk støtte fra kommunen

Det er heller ikke noen støtte å få fra Hamar kommune, skal vi tro ordfører Morten Aspeli.

– Nei, jeg går ikke inn for å gi noe økonomisk. Det bør vi ikke gjøre, og det tror jeg at jeg har flertallet i kommunestyret med meg på, sier Aspeli.

For Hamar sin del, syns han imidlertid de er veldig trist om HamKam slås konkurs.

– Det er bare trist. Klubben er en viktig miljøskaper og merkevare for Hamar.