NRK Meny
Normal

Husløse fra hotell til hybel

14 av de 17 leieboerne som ble husløse etter brannen i Elverum, flytter på studenthybel på Rena. Det er tilbudet fra kommunen.

- Håpløst og upraktisk, sier en dem, Steffen Torbjørnsen (37). Magnar Juliussen (83) til venstre er en annen som får hybel på Rena.

 

Magnar Juliussen og Steffen Torbjørnsen, Elverum, husløse etter brann.
Foto: Knut Sveen / NRK

I natt bodde de på Hotell Central i Elverum. Klokka ti i formiddag var det informasjonsmøte på hotellet. Der fortalte pleie-og omsorgssjef Sølvi Amundsen Aas om tilbudet. Mange reagerte negativt på å bli flyttet til Rena, men Amundsen Aas beroliger med at de fleste vil kunne flytte tilbake til sine leiligheter om ei ukes tid. De får også full forpleining. Noen leiligheter vil det ta måneder å rehabilitere etter brannen. De som bor der, vil få tilbud om mer permanent bolig i ventetida.

 

 

Misnøye

14 beboere som fikk ødelagt leilighetene sine i rekkehusbrannen i Elverum i går kveld, har fått tilbud om studenthybel på Rena. Tre blir boende på sjukehjemmet i Jotunvegen. 20 personer måtte evakueres fra de åtte kommunale leilighetene i Jotunvegen.

Halvparten av leilighetene er såpass brannskadd at de er ubeboelige. - De 14 beboerne som bodde på hotell i natt, fikk i formiddag tilbud om midlertidig bolig, sier pleie-og omsorgssjef i Elverum kommune, Sølvi Amundsen Aas. Hun bekrefter at flere ga uttrykk for misnøyde med tilbudet på informasjonsmøte. - Men det er dette vi har fått til, sier hun.

Upraktisk

Steffen Torbjørnsen (37), husløs etter brann i Elverum.
Foto: Knut Sveen / NRK

37 år gamle Steffen Torbjørnsen har bodd i rekkehuset et par år. Han var på besøk hos foreldrene sine da han fikk vite om brannen.

Han er ikke fornøyd med å måtte flytte inn i studenthybel på Rena:

- Jeg har livet mitt på Elverum. I helga skal jeg ha samvær med sønnen min på ni år. Det blir vanskelig å få til når jeg bor på Rena og ikke har førerkort. Men jeg skal vel få det til, sier Steffen.

Han er også lei seg fordi alt han eier og har er blitt røykskadet. Steffen føler han står på bar bakke fredag ettermiddag.