Hushovd sykler Birkebeinerrittet

Thor Hushovd kommer til å stille til start i årets Birkebeinerritt. Ikke for å vinne, men for å sette fokus på sykdommen epilepsi.

Kenneth Reiss og Thor Hushovd

TIDA ER IKKE VIKTIG: Kenneth Reiss og Thor Hushovd sier de ønsker å synliggjøre en god sak

Foto: privat

Den meriterte landeveissyklisten skal sykle sammen med Kenneth Reiss som lider av epilepsi, og er grunnleggeren av Aktiv mot Epilepsi, melder avisa Østlendingen.

– Han er en fyr som det er tak i, og han viser at den sykdommen han har kan man gjøre noe med ved å være fysisk aktiv, forklarer Hushovd på arrangørens egen nettside birken.no.

– Hushovd er en kjernekar

Kenneth Reiss sier til NRK at han gleder seg veldig til å sykle sammen med Thor Hushovd. Det hele er satt i stand av treningsklærprodusenten Trimtex, som ønsker å sette fokus på foreningen Aktiv mot epilepsi.

– Jeg ser veldig fram til å sykle Birken sammen med Hushovd. Men dette handler mest om å synliggjøre en god sak, sier Reiss.

Reiss sier han ikke føler noe sterkt press selv om han sykler sammen med Hushovd, som ha beskriver som en kjernekar.

– Jeg ble født med epilepsi og har holdt på å dø av det. Nå er jeg utdannet personlig trener og førskolelærer. Jeg ønsker å gi noe tilbake til de som trenger det , og vise at man kan være aktiv sjøl om man har en diagnose, sier Reiss.

THor Hushovd vinner i Harstad

BLIR TERRENGSYKLIST: Thor Hushovd har parkert landeveissykkelen i konkurranseøyemed for lengst, men 27. august sykler han ritt igjen – denne gangen på terrengsykkel.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Fant bånd

Det er ikke første gang Hushovd er bedt om å stille opp og bli med Kenneth Reiss.

– For en stund tilbake inviterte han meg med på et trappeløp i Holmenkollen, men jeg fikk ikke tid til å være med. Også kom denne muligheten, i regi av Trimtex, om å sykle Birken. Han samarbeider med dem, og det var måten vi fant bånd på, sier Hushovd til Birken.no.

– Håper jeg får bestemme tempo

Reiss sier det blir en rolig tur over fjellet, sjøl om han trener mye og er godt forberedt.

– Hvis jeg får bestemme tempo så bruker vi rundt fem timer. Får Thor Hushovd får bestemme så kommer han i mål lenge før meg, sier Reiss

Birkebeinerrittet sykles 27. august mellom Rena og Lillehammer.

Grus- og terrengrittet er 86 kilometer langt og åpent for alle er fyller 17 år og eldre.