Bolighus brant ned og familie på seks ble husløse

Et bolighus brant ned på Ådalsbruk i Løten i dag. Alle de seks personene som bodde i huset var bortreist da brannen startet.

Bolighus i brann på Ådalsbruk i Løten

BRANN I BOLIGHUS: Bolighuset på Ådalsbruk i Løten var overtent da brannvesenet kom til stedet og huset var ikke til å redde.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Brannvesenet fikk melding om brannen i dag tidlig klokka 07.44 etter at forbipasserende så at huset brant.

Først uvisst om det var folk i huset

– Det var en stund uvisst om det er folk i huset. Vi hadde en time som ting var uavklart, men nå har vi vært i kontakt med alle beboerne, sa Kjartan Waage, operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt søndag morgen.

Bolighus på Ådalsbruk i Løten brant ned.

SLOKNINGSARBEIDET: - Brannmannskaper fra flere områder deltok i slokningsarbeidet, men trolig hadde det brent i huset en stund før vi ble varslet, sier fagleder i brannvesenet Morten Øvern.

Alle de seks beboerne var bortreist da brannen startet i morgentimene i dag.

– Det sto to biler utenfor boligen da nødetatene kom til stedet. Det skapte ekstra bekymring om det kunne være folk i huset. Vi var lettet da vi etter hvert kom i kontakt med alle familiemedlemmene, sier Waage.

Overtent da brannvesenet kom

Huset var overtent da brannvesenet kom til stedet, men det var ikke fare for spredning til andre boliger i området fordi huset ligger avsides til.

– Huset var dessverre ikke til å redde, men det var ikke fare for andre bygninger på eiendommen. sier Arve Heimdal, vaktleder ved Brannvesenet Innlandet.

– Vi har fortsatt folk på stedet som driver etterslokking. Det kan fortsatt være fare for at brannen blusser opp igjen. Vi vil derfor ha folk på stedet utover dagen, sier Heimdal.

Det er foreløpig ikke klart hva som var årsaken til brannen. Det vil bli gjort rutinemessige undersøkelser på stedet når brannstedet er blitt avkjølt.