NRK Meny
Normal

Leter etter brannårsak

Kriminalteknikere fra politiet undersøker nå bolighuset som brant i Kongsvinger i natt. Politiet ser på brannen som mistenkelig da de ikke vet brannårsaken.

Bolighuset ble totalskadet i brannen. Politiet fikk melding om brannen klokka 04.45 natt til fredag. En nabo hadde varslet brannvesenet.

Bortreist

Det var en stund usikkert om det befant seg personer i huset, men disse er nå gjort rede for.

– Huset er tomt. De to som bor der er bortreist, forteller operasjonsleder hos politiet i Hedmark, Kjartan Våge.

Det var ikke fare for at brannen skulle spre seg.

– Mistenkelig

Kriminalteknikere undersøker nå branntomta.

– Vi leter etter en brannårsak. Vi ser på brannen som mistenkelig fordi vi foreløpig ikke vet hvorfor det begynte å brenne, sier politioverbetjent Ingar Høye.

Huset ligger sørøst for Kongsvinger sentrum, langs riksvei 2.

– Huset ligger ved siden av riksveien så vi er interessert i tips fra publikum som kan ha sett noe i forbindelse med brannen, sier Høye.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Forsinket dobbeltspor til Hamar?

  Bygging av dobbeltspor på Dovrebanen til Hamar kan bli utsatt. Det går fram av et dokument fra Bane Nor som Aftenposten har fått tilgang til. I dokumentet peker Bane Nor på at det ikke er realistisk med dobbeltspor til Hamar før i 2026. Dette er to år senere enn hva Stortinget har vedtatt i Nasjonal Transportplan.

  Togstreik
  Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK
 • Seks i samme bil bøtlagt

  Seks personer i samme bil ble søndag ettermiddag bøtlagt. Ingen av dem brukte bilbelte. Det skjedde da Utrykkningspolitiet stanset en bil på riksvei 4 på Dalsjordet i Gjøvik.

 • Gulliksen til Tyskland

  Elverum håndballs gode høyrekant Kevin Gulliksen går til tyske Minden. Det melder Østlendingen. Det betyr at det bare ble med en sesong for Gulliksen hos serieleder Elverum. I Minden blir han lagklamerat med en annen tidligere elverumspiller Magnus Gullerud.