NRK Meny
Normal

Bolighus totalskadd på Tingnes

Et bolighus på Tingnes i Ringsaker ble totalskadd i brann tidlig lørdag morgen. Naboene ble evakuert på grunn av fare for spredning.

Hus brant ned på Tingnes i Ringsaker.

Huset var overtent da brannvesenet kom fram.

Foto: Tom Haakenstad / NRK

Brannen i huset i Tingnes sentrum ble meldt ved firetiden lørdag morgen. De to som bor i huset var ikke tilstede da brannen startet, og dermed ble det varslet seint.

Da brannvesenet kom til huset sto det ikke til å redde.

– Vi ble ikke varsla før langt ut i forløpet. Huset var overtent da vi kom fram, så da var det ikke noe å redde egentlig, sier ansvarlig brannbefal, Kjell Knudsen, i Ringsaker Brannvesen til NRK.

Se video her:

Brann i enebolig Tingnes

Evakuerte nabohus

På grunn av stort gnistregn ble folk som bodde i et nabohus drøye 50 meter unna evakuert.

– Hvis brannen hadde fått lov til å brenne lengre hadde det vært fare, men vi kom såpass raskt til at vi ikke hadde noe problem med å hindre spredning til nabohus, forteller Knudsen.

Naboene som ble evakuert kunne dermed flytte hjem igjen noen timer seinere.

Verre er det med de som som bor i det brannhjerede huset, der både bygning, inventar og personlige eiendeler er totalt ødelagt.

Lørdag formiddag var det fortsatt stor røykutvikling og brannvesenet drev etterslukking. Kjell Knudsen vill ikke spekulere i brannårsaken, men det er ikke noe som tyder på at den er påsatt.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • I retten for cannabisproduksjon

    Fire menn må i dag møte i Glåmdal tingrett tiltalt for produksjon av store mengder cannabis. Politiet mener at produksjonen var med tanke på salg. Det er satt av tre dager til saken som har en strafferamme på inntil 10 års fengsel.

  • 10 varsler mot Tonning-Riise

    Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset sier partiet nå har mottatt totalt 15 varsler. 10 av disse skal gjelde Kristian Tonning Riise fra Stange. – Vi har sviktet, det er det ingen tvil om, sier fungerende Unge Høyre-leder Sandra Bruflot.