Hunden Felix overlevde fall på 60 meter

Hunden Felix og eier Linn Slette var ute på det som skulle ha vært en vanlig tur. Men plutselig stakk hunden etter en rullende stein og falt utfor en fjellskrent.

Felix og Linn Slette

Nord-Aurdal brannvesen var med på den dramatiske redningsaksjonen. Etter to dager hos veterinær kunne Felix hentes hjem.

Foto: Privat

To dager ulykka kan eier Linn Slette endelig hente sin venn Felix på Hønefoss Dyrehospital. Felix er ni måneder gammel og av rasen Nova Scotia duck tolling retriever.

– Det skal bli veldig godt å få ham hjem, sier hun.

Og gjensynsgleden var stor da Felix ble gjenforent med familien sin og kunne reise hjem til Slidre. Nå skal hunden få mye omsorg, ro og hvile.

– Nå er han i alle fall såpass frisk at han kan få lov til å komme hjem. Vi skal ta det veldig med ro de neste dagene, mest på sofaen.

For selv om det går bra med hunden er det alltid fare for komplikasjoner etter fall som dette. Hønefoss Dyrehospital opplyser på sine Facebooksider at hunden fremdeles var litt mørbanket og forslått da eier hentet hunden, men ved ekstremt godt mot.

Felix slapp unna med mange blåmerker, et sår og lever- og lungeskader som heldigvis gror bra.

Hønefoss Dyrehospital

– Ville ta farvel

Kviteberg, Fagernes

Hunden falt ned en skrent ved Kviteberg i Fagernes.

Foto: Privat

Linn og Felix var på tur til Kviteberg ved Fagernes da hunden plutselig løp etter en rullende stein. Linn Slette stod sjokkert og så at hunden falt utfor en skrent som hun anslår til å være mellom 60 og 90 meter.

– Jeg så at han landa og lå der livløs. Da gikk det gikk litt i svart, så jeg husker ikke hva som skjedde der og da, men jeg fikk satt meg ned og pustet litt. Da jeg kom til meg sjøl så tenkte jeg at jeg måtte finne ham slik at jeg fikk sagt ha det, forteller Slette.

Leteaksjon

Det ble raskt satt i gang en leteaksjon sammen med Slette sin far og farfar. Etter hvert kom også Nord-Aurdal brannvesen og bisto i letinga.

– Vi bar fram hunden på båre og fikk fraktet den til veterinærkontoret på Fagernes, sier Ivar Svendson, beredskapsleder i Nord-Aurdal brannvesen.

Der ble det tatt røntgen og gitt væske intravenøst før den ble sendt videre til Hønefoss Dyrehospital.

– Dyrlegen var forsiktig optimist, men jeg trodde fortsatt at jeg skulle miste ham. Men nå tror jeg dette går bra, sier en glad eier.

Linn Slette vil gjerne takke alle for god hjelp til å redde hunden.