NRK Meny
Normal

Hunde-kvinnen anmelder Facebook-hets

Ei Faceboook-gruppe i Sverige er anmeldt for hets mot Åsnes-kvinnen som mistet retten til å eie og drive med hunder for alltid.

Døde valper funnet i fryseren

Det ble funnet døde valper i fryseren til Åsnes-kvinne.

Foto: Nyhetsspiller

Facebook-gruppa advarer mot å selge hunder til Åsnes-kvinnen, eller på annen måte la henne ta hånd om hundene sine.

Åsnes-kvinnen ble i Sør-Østerdal tingrett dømt til 60 dagers betinget fengsel og mistet retten til å eie og drive med hund for all framtid. Etter dommen flyttet den domfelte Åsnes-kvinnen til Sverige, men saken har forfulgt henne over grensa. Nå har hun anmeldt FB-hetsen til politiet.

- Vi har fått anmeldelsen, og saken blir nå etterforsket.

Det sier Maria Larsson som er förundersökingsleder i politiet i Jämtland. De har ganske nylig mottatt anmeldelsen. Spørsmålet er om FB-siden og det folk skriver der, er krenkende.

Advarer mot kvinnen

I Sør-Østerdal tingrett ble kvinnen dømt til 60 dagers betinget fengsel og mistet retten til å eie og drive med hund for all framtid. Dommen er lagt ut på nettsiden i sin helhet.

FB-gruppa skriver at folk ikke må selge hunder til Åsnes-kvinnen, eller på annen måte la henne ta hånd om hundene sine.

Gjelder ikke i Sverige

Men dommen gjelder ikke i Sverige. De som har laget FB-gruppa, advarer derfor mot kvinnen. De skriver at hun opererer med flere falske navn i sine forsøk på å få kjøpt hunder, og at de kan hjelpe folk med å identifisere henne.

Maria Larsson i politiet i Jämtland sier det er en del FB-grupper som henger ut folk, men hun kjenner ikke til at noen er dømt for det.

- Det er ikke uvanlig at det opprettes slike grupper. Det har også blitt opprettet grupper i forhold til politi-folk. Det er også eksempler på fan-klubber for bestemte politifolk. Men ingen av disse gruppene er blitt anmeldt.

- Dommen helt feil

Åsnes-kvinnen som ble dømt i Norge, har tidligere latt seg intervjue i Aftonbladet i Sverige. Der har hun hevdet at dommen i Norge er helt feil, at hun aldri har mishandlet hundene sine. Men hun ville ikke svare på om hun ville starte med hunder igjen i Sverige.

Maria Larsson har ikke fått inn noen andre saker om Åsnes-kvinnen enn den anmeldelsen hun selv har levert inn.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Flere trafikkuhell

    En bil kjørte i kveld av vegen og i en stolpe i Åsbygda i Stange. Sjåføren ble sendt til legevakt. I Ulnes i Nord-Aurdal skled et vogntog av vegen og ødela gjerder til to eiendommer, melder politiet.