NRK Meny
Normal

Hund bet barn i skolegården

Flere elever ved Kringsjå barneskole på Lillehammer ble bitt av en hund på rømmen i skolegården mandag formiddag.

Kringsjå skole Lillehammer
Foto: Rannveig Urdahl / NRK

Hunden, en Welsh Terrier, kom seg inn på skolens område i formiddag. Flere elever begynte å leke med hunden og ble bitt.

Ingen av de åtte elevene som ble bitt ble alvorlig skadd, men noen fikk rifter i huden og ble derfor kjørt til legevakt for å få sjekket sårene og få stivkrampesprøyte.

Voldsom lek

I følge rektor Steinar Døsrønningen hadde hunden forvillet seg inn i skolegården i storefri, der den begynte å leke med noen av barna som spilte fotball. Flere barn strømmet til og leken mellom hunden og barna ble etter hvert voldsom, forteller rektoren.

- Hunden ble villere og villere og begynte å bite noen av ungene, sier Døsrønningen.

Bittene var ikke alvorlige, men noen av barna fikk rift som begynte å blø. Mange ble også redde, forteller Døsrønningen.

- Barna var oppskjørta, og de som ble bitt var redde og syntes det var litt skummelt, sier han.

Foreldrene varslet

Barna som ble bitt går i 2. og 4. klasse. Foreldrene til disse barna er varslet om hendelsen, og rektoren sier det er opp til foreldrene om de vil anmelde forholdet eller ikke. Hunden skal nå være tilbake hos eieren. Hvis forholdet blir anmeldt, er det politiet som avgjør om hunden skal avlives eller ikke.

Jakthund

Lederen i Norsk Kennelklubb, Eivind Mjærum sier at rasen Welsh Terrier er en britisk rase. Den er en jakthund spesielt er egnet til å hente ut rever fra hi. Gjennom avl er rasen kjent for å være snill og grei. At hunden begynte å bite, har trolig sammenheng med barnas lek, sier Mjærum.

- Den har tydeligvis blitt gira opp av leken, og det kan ha utløst noen jaktinnstinkter hos den, sier Mjærum. Om hunden har bitt fordi den lekte, eller fordi den var sint er vanskelig å si, ifølge Mjærum.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mot kald helg

    Det blir stort sett kuldegrader i Hedmark og Oppland i helga, seier meteorologen. Laurdag blir det truleg skya med enkelte sludd og snøbyer, og det kan også bli tåke i låglandet. Men likevel kan vi vente nokre solgløtt inn i mellom. Søndagen blir det bra vêr ifølgje meteorologen.

  • Elg langs vegane

    Det er mykje elg som går langs vegane i både Hedmark og Oppland i ettermiddag. Vegvesenet ber bilistar vere obs på dyra, og seier det mellom andre stadar er elg ved vegen på Rv 3 i Gjøvik-området, Rv 4 ved Harestua og langs E6 ved Brumunddal.

  • Trafikken går sakte

    PÅ E6 mellom Kolomoen og Harmar er det saktegåande trafikk. Det er stor trafikk gjennom vegarbeidsområdet, og køen heng igjen etter oppryddinga ved Uthus i Stange tidlegare i ettermiddag.