NRK Meny
Normal

Humming People på Innlandsscenen, Hamar kulturhus

Totenbandet Humming People er opptatt av amerikansk musikk, og viste det med glimt i øyet på Innlandsscenen på Hamar kulturhus.

Humming People på Innlandsscenen, Hamar kulturhus

Humming People på Innlandsscenen på Hamar kulturhus.

– Vi er et totenband, bortsett fra Christer Slåen som har slekt fra Trysil!

Spiller inn låter i Trysil

Humming People begynner å bli erfarne musikere og har flere album bak seg. Et par av dem er spilt inn i Trysil.

– Christers far og farfar kom fra Trysil, og innspillingene foregår i det som var butikken til farfaren. Der er det knitring i ovnen mens vi driver på, sier Joakim Hansen Solbakken.

Vi må nevne den akustiske gitaren til Christer. Den er lagd på en gård i nåværende Sarpsborg kommune på midten av 1930-tallet, signert Otto Johansen.

– En venn av meg kjøpte denne fantastiske pene gitaren på loppemarked for 50 kroner! sier Christer, som fikk den rehabilitert hos en gitarmaker. Nå skal den være med ut på spilling!

Humming People: Joakim Hansen (vokal, gitar, bass), Christer Slåen (vokal, gitar, mandolin), John Hjeldsbakken (gitar, vokal), Øyvind Bergsaune (trommer, vokal, bass, gitar), og hans storebror, Svein Oskar Bergsaune (tangenter, vokal, mandolin).

Innlandsscenen

Innlandsscenen startet på NRK i Lillehammer i april 2014. Siden da har over 110 band og enkeltmusikere fra Hedmark og Oppland vært på scenen.

Se alle konsertene her: Innlandsscenen

Musikkvideoene fra Innlandsscenen: Innlandsscenen på Youtube