Hotellgjest slo ned resepsjonist

En kvinnelig nattevakt ble slått bevisstløs da hun nektet å gi en mann i 20-årene hotellrom. Mannen skal ha slått resepsjonisten med en flaske før han dro fra stedet.

Birkebeineren hotel og apartments

SKREMT: De ansatte på Birkebeineren Hotel & Apartments er skremt etter voldshendelsen natt til tirsdag.

Foto: Stig Westre / NRK

– Han oppsøkte hotellet og oppførte seg aggressivt. Han truet med vold dersom han ikke fikk rom, forteller Terje Krogstad, politistasjonssjef ved Lillehammer politistasjon.

Resepsjonisten var alene på jobb og varslet politiet som kom raskt til stedet. Da fant de kvinnen liggende bevisstløs bak skranken. Tirsdag morgen opplyste operasjonssentralen til NRK at kvinnen skal ha blitt slått med en flaske.

– Hun lå på gulvet og måtte vekkes av politiet, sier Krogstad.

Kun lettere skadet

– Jeg har snakket med vedkommende. Hun har det etter forholdene bra, forteller Torbjørn Auflem, direktør på Birkebeineren Hotel & Apartments i Lillehammer til NRK.

Han bekrefter at hendelsen skjedde på hans hotell, men ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt.

Kvinnen ble fraktet til legevakt og skrevet ut etter noen timer. Hun skal kun ha fått lettere fysiske skader.

Leter etter mann i 20-årene

Politipatruljer med hunder søkte etter gjerningsmannen i Lillehammer sentrum i morgentimene tirsdag. Søket ble avslutta litt før klokka 07.00, uten at noen er pågrepet.

Politiet etterlyser en ung mann i mørk bekledning og ber personer som har vært i området natt til tirsdag om å ta kontakt.

– Vi leter etter en mann i 20-årene på 160 centimeter. Han skal ha vært ikledd en svart hettegenser og et svart hodeplagg, sier Krogstad.

Han forteller at etterforskningen fortsetter med videre undersøkelser.

– Vi fortsetter med krimteknikere, taktisk og med etterretning. Vi skal også avhøre flere, sier Krogstad.