NRK Meny
Normal

Hørte at Gjøvik-kvinne ble drept

Politiet hørte at 46 år gamle Mette Sunde fra Gjøvik ble drept, men reiste ut til feil adresse. Det kom fram da rettssaken mot hennes tidligere samboer startet i Toten tingrett i dag.

Politiet hørte at Gjøvik-kvinnen ble drept
Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Sunde hadde voldsalarm, men politiet rykket først ut til feil adresse. Da de kom til drapsstedet fant de kvinnen liggende død på kjøkkengulvet.

Hennes eks-samboer, den tidligere Frp-politikeren Hans Petter Nikolaisen, ringte selv til politiet og fortalte om drapet. Da saken mot han startet i retten i dag erklærte han seg ikke skyldig. Han mener han handlet i nødverge.

 

Hadde blod under sokkene

Drapet på Mette Sunde skjedde hjemme hos den tiltalte tidligere Frp-politikeren 31. oktober i fjor.  Da politiet kom til drapsstedet,  så de kun spor inn i leiligheten. Nikolaisen hadde blod under sokkene. Og Mette Sunde lå død på kjøkkengulvet etter flere knivstikk i hals, nakke, bryst og rygg.  

Tiltaltes forsvarer, Håvard Fremstad, hevdet i retten i dag at det var nødverge som forårsaket dødsfallet. Tiltalte har forklart at det oppsto slåsskamp på kjøkkenet.

Oppsøkte eks-samboeren

Den drepte kvinnen har vært samboer med tiltalte i lengre tid, men de to flyttet fra hverandre noen måneder før drapet. Kvinnen oppsøkte eks-samboerens hjem for å hente vinterskoene sine, men ifølge politiet skal det ha oppstått en krangel mellom de to om fordeling av eiendeler etter bruddet.

Mannen er nå tiltalt for forsettelig drap. Mannen skal forklare seg i retten i dag.

NRK FØLGER SAKEN

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Brannøvelse Brumunddal

  Brannvesenet har nedbrenningsøvelse i Strandsagvegen i Brumunddal. Huset ligger i nærheten av E6, og brannen kan sees fra vegen. Det er fire hus som er involvert.

  Brannøvelse ved Brummundal
  Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK
 • Kjøretøy stoppet med overlast

  En varebil ble stoppa av Statens vegvesens utekontroll på riksveg 25 i natt. Bilens tilhenger var overlastet med 1500 kilo, og uten lys bak. Føreren ble anmeldt. En annen varebil ble stoppet på Østby, også denne var overlastet.

 • Raufoss kan få playoff

  Raufoss fotball kan fortsatt rykke opp til 1. divisjon. Hvis de slår Nybergsund borte i dag og Alta avgir poeng hjemme mot Skeid, vil Raufoss bli nummer to i sin 2. divisjonsavdeling. Det vil gi laget en playoff-plass. Kampene starter kl. 13.00.