NRK Meny
Normal

Hørte at Gjøvik-kvinne ble drept

Politiet hørte at 46 år gamle Mette Sunde fra Gjøvik ble drept, men reiste ut til feil adresse. Det kom fram da rettssaken mot hennes tidligere samboer startet i Toten tingrett i dag.

Politiet hørte at Gjøvik-kvinnen ble drept
Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Sunde hadde voldsalarm, men politiet rykket først ut til feil adresse. Da de kom til drapsstedet fant de kvinnen liggende død på kjøkkengulvet.

Hennes eks-samboer, den tidligere Frp-politikeren Hans Petter Nikolaisen, ringte selv til politiet og fortalte om drapet. Da saken mot han startet i retten i dag erklærte han seg ikke skyldig. Han mener han handlet i nødverge.

 

Hadde blod under sokkene

Drapet på Mette Sunde skjedde hjemme hos den tiltalte tidligere Frp-politikeren 31. oktober i fjor.  Da politiet kom til drapsstedet,  så de kun spor inn i leiligheten. Nikolaisen hadde blod under sokkene. Og Mette Sunde lå død på kjøkkengulvet etter flere knivstikk i hals, nakke, bryst og rygg.  

Tiltaltes forsvarer, Håvard Fremstad, hevdet i retten i dag at det var nødverge som forårsaket dødsfallet. Tiltalte har forklart at det oppsto slåsskamp på kjøkkenet.

Oppsøkte eks-samboeren

Den drepte kvinnen har vært samboer med tiltalte i lengre tid, men de to flyttet fra hverandre noen måneder før drapet. Kvinnen oppsøkte eks-samboerens hjem for å hente vinterskoene sine, men ifølge politiet skal det ha oppstått en krangel mellom de to om fordeling av eiendeler etter bruddet.

Mannen er nå tiltalt for forsettelig drap. Mannen skal forklare seg i retten i dag.

NRK FØLGER SAKEN

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar vant

  I den fjerde semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey vant Storhamar 4–1 over Frisk Asker i kveld. Dermed leder Storhamar 3–1 i antall kamper og trenger kun én seier til for å komme til finalen.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Dyr evakueres fra låve

  Mellom 10 og 15 dyr er evakuert fra en låve ved Bybrua i Gjøvik fordi det er fare for at en mindre del av taket kan gi etter. I følge politiet er 3 takstoler knekt. Snø fra et høyere tak har rast ned på denne delen av taket.

  10-15 kyr ble evakuert etter at deler av et låvetak raste sammen.