NRK Meny
Normal

Horne åpna asylmottak påtent for to uker siden

SVULLRYA (NRK): I dag åpna omsorgssenteret for unge, enslige asylsøkere på Svullrya på Finnskogen. For to uker siden ble mottaket forsøkt påtent.

Solveig Horne åpner asylmottak på Svullrya

– Det har vært en trøblete start for dem, og da var det kjekt å få komme hit, både for å hilse på guttene og de ansatte, sa Horne da hun ankom Finnskogen fredag.

Foto: Arne Trolldalen / NRK

18. november starta det å brenne på gamle Svullrya skule i Grue. Der skulle det etter planen opprettes et omsorgssenter for enslige, mindreårige asylsøkere.

Det viste seg senere at brannen var forsøkt påtent.

Kripos ble koblet inn, og det ble gjort funn av brennbar væske ved bygningen.

Politiet vet fortsatt ikke hvem som prøvde å tenne på bygningen, men etterforsker saken videre.

– Trøblete start

Nå er mottaket endelig klart - og i dag ble det åpna av barne- og likestillingsminister Solveig Horne og varordførar Åse Bjerke Lilleåsen

– Det har vært en trøblete start for dem, og da var det kjekt å få komme hit, både for å hilse på guttene og de ansatte, sa Horne da hun ankom Finnskogen fredag.

At noen forsøkte å tenne på skolen for 14 dager siden var noe av bakgrunnen til å hun ville være til stede.

Politiet har funnet brennbar væske

TEKNISKE FUNN: Kripos bisto i etterforskninga etter branntilløpet ved oppvekstsenteret på Svullrya.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Døgnbemanning

Omsorgsenteret er det fjerde som statlige Bufetat driver i Grue. På Svullrya blir det 15 ansatte som skal skape trygghet.

Et informasjonmøte for lokalbefolkningen etter brannetiløpet, som forsatt er uoppklart, har vært svært nyttig, mener komunnen. Vaktholdet er et helt annet enn det var da bygget sto tomt.

– Det er døgnbemanning, våkne nattevakter og flere sikkerhetstiltak, sier Frank Nerheim, leder i Kirkenær barmevern og omsorgssenter.