NRK Meny
Normal

NÅ: Se og hør Narums favoritter

I kveld spiller søsknene Narum sine favorittspor fra en rikholdig LP-samling i Vinylsalongen i Fyrverkeriet kulturhus på Raufoss. Vi sender arrangementet direkte på nett-TV fra kl 19.00.

DKOP01

Tre av søsknene Narum skulle være kjent for de fleste gjennom country og visetrioen med samme navn.

Benedikte Narum Jenssen på vokal/gitar, Jon Anders Narum, gitar og Lars Christian Narum på orgel og piano ble nominert til spellemannspris for debutplata "Samma hen du fær" som kom i 2009.

Gruppa er særlig kjent for tekstene på Totendialekt. De har tilsammen gitt ut fire album, og fikk spellemannspris for albumet "Ælt søkk borte" som kom i 2010.

Invitererer kjente lokale artister

Lisbeth Eilertsen

- En fin måte å bli kjent med musikerne våre på en annen måte, sier prosjektleder Lisbeth Eilertsen.

Foto: Fyrverkeriet bibliotek

Annenhver torsdag ber Fyrverkeriet bibliotek inn til Vinylsalongen i kulturhuset på Raufoss. Der får publikum oppleve kjente lokale artister som spiller sine favoritt-LP-plater mens de forteller historier om de ulike platene.

- Arrangementet har blitt svært populært etter at de startet i høst, forteller prosjektleder Lisbeth Eilertsen.

Artistene sitter komfortabelt i en stol på scenen og spiller plater. Mellom sporene presenterer, kommenterer vedkommende musikken som spilles, eller assosiasjoner den gir. Artisten styrer alt selv, også plate og sporskifting.

Eilertsen sier dette har blitt en kremaften for både musikkelskere og Hi-Fi-entusiaster.

Ronnie le Tekrø var først ut, og siden har både Viggo Sandvik, pianistene Kristin Fyrand Mikkelsen og Gunnar Flagstad vært blant gjestene.

Narums favoritter

Plakat vinylsalongen
Foto: Fyrverkeriet bibliotek

De er fire søsken med hver sin musikksmak, men er blitt påvirket av hverandre. Det har gått mye i 60- og 70-tallsmusikk fra USA og England, forteller Benedikte Narum Jenssen.

- Noen plater har vært med på å forme oss som musikere.

Benedikte Narum Jenssen

Hun forteller om en musikkinteressert onkel som hadde en stor samling LP-plater og som pleide å gi dem vinylplater i julegaver. Særlig nevner hun Joni Mitchells plate "Ladies of the Canyon" som en plate som har satt spor.

I tillegg har de tatt med noe Benedikte kaller tullemusikk. Blant annet forteller hun hvordan de to jentene i søskenflokken var svært fascinert av omslaget til Dollie de Luxe sitt album da det kom.

I tillegg til de tre kjente musikerne vil også nummer tre i søskenflokken være med i kveldens vinylsalong. Ellen Johanne Narum Fodnestøl spilte piano i oppveksten, men valgte språk og ble lektor og lærebokforfatter i engelsk.

- Det er kanskje hun som har mest greie på musikk av oss alle, sier Benedikte.