NRK Meny
Normal

Hockeypucker traff publikum – vil vurdere sikkerheten

Tre personer ble truffet av pucker på avveie under gårsdagens ishockeykamp i Hamar – en gutt fikk kutt i hodet. Nå vil halleieren se på mulige sikkerhetstiltak.

Dropper rapport

Det går hardt for seg når landets beste ishockeyspillere møtes. Noen ganger fyker pucken over sikkerhetsglasset og treffer publikummere, som i gårsdagens finalekamp i Hamar OL-amfi.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Hamar OL-Amfi var fullsatt i går. 7000 publikummere så sluttfinale-kampen mellom Storhamar og Stavanger Oilers.

I en takling midtveis i kampen fløy pucken over plexiglasset som er satt opp på langsidene, og landet blant publikum på tribunene.

Skade etter ishockeypuck

Hjelpemannskap var raskt på plass etter at ulykken inntraff under gårsdagens hockeykamp.

Foto: Privat

En gutt i tenåra fikk pucken i hodet. Det førte til et kutt - som måtte sys. Ikke lenge etterpå traff en puck ei lita jente – hun ble skremt av episoden, men ikke skadet. Også under oppvarmingen ble en publikummer truffet av en puck på avveie.

Fikk rask hjelp

Arrangementsansvarlig Truls Røise sier de involverte raskt fikk hjelp.

– Vi har alltid Norsk folkehjelp til stede og våre egne leger under kamp, så de ble raskt tatt hånd om av helsepersonell.

Legen som behandlet de som ble truffet i går sier til NRK nå i ettermiddag at alle har fått oppfølging og at det går bra med dem.

Både involverte spillere og Storhamar beklager de to uhellene i går.

Les også: Hever sikkerheten etter ulykke

Jente døde i USA

I 2002 ble sikkerheten i ishockeyhaller skjerpet etter at ei 13 år gammel jente i USA døde etter å ha fått en puck i hodet. Espen Shampo Knutsen var den som skjøt pucken som havnet på tribunene.

I Hamar OL-amfi er det Hamar Olympiske Anlegg som er eier og ansvarlig for sikkerheten. Administrerende direktør Viggo Sundmoen sier at hallen følger gjeldende regler.

– Hallen er forskriftsmessig en av de beste i landet. Men det er nok en viss risiko for at slikt kan skje på norske hockeykamper. Det er nok en del av bildet i dag, sier Sundmoen.

Viggo Sundmoen

Administrerende direktør i Hamar Olympiske Anlegg, Viggo Sundmoen, sier at slike uhell kan forekomme under ishockeykamper, og at de vil vurdere nye sikkerhetstiltak.

Foto: NRK

Vil snakke med Hockey-Norge

Sundmoen påpeker at de har satt opp høye nett på baksiden av målene, der skuddene kommer.

– Det kan være en vurdering å sette opp nett også på langsidene, men ulempen med det er at det blir dårligere innsyn for publikum.

Han sier at det er viktig at folk følger med på spillets gang, sånn at man kan rekke å reagere hvis pucken nærmer seg, og at hver enkelt må vurdere hvor man vil sitte utfra sikkerhetshensyn.

– Men sikkerhet for publikum er noe vi vil vurdere i forkant av neste sesong. Og kanskje bør vi snakke med resten av Hockey-Norge om hvordan vi skal møte en sånn utfordring.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Overvåkingskameraer tillatt

    Ringsaker Almenning har fått medhold fra Datatilsynet i at det er lov til å ha overvåkingskameraer i inn- og utkjøring i Natrudstilen, skriver Ringsaker Blad. Begrunnelsen er hærverk på bomkasser og å forebygge innbrudd i hus og hytter.

  • Skal levere våpenskap

    Raufoss Engineering har økt sin omsetning fra 10 til 16 millioner kroner i løpet av ett år, og skal levere våpenskap til Forsvaret, melder Oppland Arbeiderblad. Det kan også blir leveranser til det danske og det franske forsvaret.

    Raufoss Engineering, våpenskap
    Foto: Dag Kessel / NRK