NRK Meny
Normal

Hockey-sjåfør døde på vei til kamp

LILLEHAMMER (NRK): Bussjåføren til Storhamars eliteserielag i ishockey fikk hjertestans og døde på vei til hockeykamp. Sjokkerte ledere og spillere opplevde at bussen kjørte rett i grøfta.

Bussen til Storhamar Dragons

Etter ulykken ble ny buss skaffet til veie, som frakter spillere, ledere og støtteapperat hjem fra Lillehammer til Hamar.

Foto: Elin Fossum / NRK

Sjåføren i 60-årene ble raskt fraktet til sykehus. Men livet kunne ikke reddes.

– Han fikk hjertestans, desverre med dødelig utgang, sier Line Fuglehaug, kommunikasjonsrådgiver ved Sykehuset Innlandet til NRK.

– Dramatisk

Storhamar Dragons sin buss havnet i grøfta i Nordsetervegen, like overfor Lillehammer sentrum, da laget var på vei til kamp mot nettopp Lillehammer i Kristins hall.

Mathias Saxrud

Storhamar-leder Mathias Saxrud sier støtteapperat og spillere føler med familien til bussjåføren

Foto: Elin Fossum / NRK

Ingen av passasjerene ble skadd. Men både spillere og ledere opplevde episoden som dramatisk.

– Det var dramatisk og sjokkerende da bussen kjørte utenfor veien. Men alle spillere og støtteapperat har det etter forholdene bra, sier Storhamar-leder Mathias Saxrud til NRK.

– Føler med familien

Ishockeykampen mellom Lillehammer og Storhamar startet som planlagt klokka 17, og Hamar-laget feide over Lillehammer og vant 5-1. Men etter kampen var det stillhet og sorg som preget garderoben.

– Det er ingen god stemning, nei. Vi føler med familien, og tar dette tungt. Det var stillhet og sorg da vi fikk dødsbudskapet, forteller Saxrud.

Laget har hatt han som sjåfør et par ganger før.

– Alle fikk sjokk da ulykken skjedde. Det var ikke den beste oppladningen til kampen, sier Saxrud.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Løke: – Skal komme sterkere tilbake

    – Vi var rett og slett ikke helt med i dag, og vi bommet på for mange sjanser. Vi får ikke gjort noe med det nå, det er for seint, men vi skal komme sterkere tilbake, sier Storhamars Heidi Løke etter håndballjentenes tap i VM-finalen mot Frankrike.

  • Maren Lundby vant soleklart

    Hopperen Maren Lundby fra Toten utklasset konkurrentene i verdenscupen i Hinterzarten. Hun hoppet 105 meter i første og 102 meter i andre og vant med god margin foran Katharina Althaus. – Jeg var veldig nervøs i dag og det er var godt at jeg fikk til to lange hopp, sa Lundby etter seieren.

  • Ingen topplassering for Johansson

    Robert Johansson endte på 15.plass i verdenscupen i hopp i Engelberg. Johann André Forfang ble beste norske på fjerdeplass, mens Richard Freitag vant.