NRK Meny
Normal

Hjalp å klage

Foreldre i Midt-Gudbrandsdalen klaget i media på manglende hjelp til unga sine. Det hjalp.

Foreldrene Pål Werner Haug (f.v) og Nina Haug med sønnen Øivind og Sissel Rudlandsløkken.
Foto: Dag Kessel / NRK

 

NRK Hedmark og Oppland intervjuet foreldre som kritiserte saksbehandlingstiden og oppfølgingen av barna.

- Fikk ikke hjelp

- Unger har vært glemt i systemet, det har ikke blitt laget saksmapper på dem, og de har ikke fått hjelp, sier Sissel Rudlandsløkken.

Hun er initiativtaker til støttegruppa av pårørende til barn i de tre kommunene i Midt-Gudbrandsdalen; Nord-Fron, Sør-Fron og Ringebu.

Det viste seg å være lurt å fortelle saken til media.

- Har fått hjelp

Flere av dem som bruker det kommunale hjelpeapparatet i Midt-Gudbrandsdalen har opplevd en klar forbedring etter at media satte søkelyset på manglene i denne sektoren i september.

- Flere foreldre har fått hjelp. De har fått etterlengta logopedhjelp, og fått ansvarsgrupper. Hjelpen har tatt seg opp, det hjalp å komme med litt pepper, sier Rudlandsløkken.

Noe av det viktigste er at det nå er mye bedre stemning mellom partene, mener støttegruppa som har invitert de ansatte i hjelpeapparatet og foreninger som jobber for utsatte barn til møter.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Høye brøytekanter kan bli en fare

  Statens vegvesen frykter dårlig sikt som følge av brøytekanter, kan føre til ulykker.Vi er særlig bekymret for at dårlig sikt kan gi fotgjengerulykker ved gangfelt, sier seksjonsleder Lars Alhaug i Statens vegvesen i Hedmark.

  Høye brøytekanter er farlige for fotgjengere.
  Foto: Arne Sørenes / NRK
 • Verktøy stjålet fra bil på Skarnes

  Politiet etterforsker tjuveri fra en bil på Skarnes. Det er tatt diverse elektrisk verktøy i morgentimene. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser.

 • Godtar forlenget fengsling

  Begge de to rumerne som er siktet for ranet av Sparebanken 1 Østlandet i Rendalen 30. oktober i fjor, godtar 8 nye uker i varetekt. Dermed blir den forlenga fengslingen av dem gjennomført som en kontorforretning.Nåværende fengsling går ut onsdag.

  Sparebank1 Østlandet, Otnes i Rendalen
  Foto: Frode Meskau / NRK