NRK Meny
Normal

Hjalp å klage

Foreldre i Midt-Gudbrandsdalen klaget i media på manglende hjelp til unga sine. Det hjalp.

Foreldrene Pål Werner Haug (f.v) og Nina Haug med sønnen Øivind og Sissel Rudlandsløkken.
Foto: Dag Kessel / NRK

 

NRK Hedmark og Oppland intervjuet foreldre som kritiserte saksbehandlingstiden og oppfølgingen av barna.

- Fikk ikke hjelp

- Unger har vært glemt i systemet, det har ikke blitt laget saksmapper på dem, og de har ikke fått hjelp, sier Sissel Rudlandsløkken.

Hun er initiativtaker til støttegruppa av pårørende til barn i de tre kommunene i Midt-Gudbrandsdalen; Nord-Fron, Sør-Fron og Ringebu.

Det viste seg å være lurt å fortelle saken til media.

- Har fått hjelp

Flere av dem som bruker det kommunale hjelpeapparatet i Midt-Gudbrandsdalen har opplevd en klar forbedring etter at media satte søkelyset på manglene i denne sektoren i september.

- Flere foreldre har fått hjelp. De har fått etterlengta logopedhjelp, og fått ansvarsgrupper. Hjelpen har tatt seg opp, det hjalp å komme med litt pepper, sier Rudlandsløkken.

Noe av det viktigste er at det nå er mye bedre stemning mellom partene, mener støttegruppa som har invitert de ansatte i hjelpeapparatet og foreninger som jobber for utsatte barn til møter.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar tapte – Løke vist ut

  Storhamars håndballjenter tapte 25-34 borte mot Vipers i kveld. Heidi Løke fikk rødt kort. Tapet gjør at Storhamar med all sannsynlighet er ute av gullkampen i årets eliteserie.

 • Trafikkuhell på E16

  Det har vært to mindre trafikkuhell på E16 Kongsvinger, med flere involverte biler. Det er glatt på stedet. Noen involverte er blitt fraktet til legevakten og sjekkes for skader.

 • Lillehammer vant etter forlengning

  Lillehammer hockey vant ettermiddagens semifinalekamp mot Sparta 2-1. Kampen gikk til spilleforlengning. Seiersmålet ble satt inn av Mads Homdrom. Dermed leder både Lillehammer og Storhamar 2-0 i kamper, og ligger godt an til å få møtes i finalen.

  Lillehammer - Sparta
  Foto: Stein Schinstad / NRK