NRK Meny
Normal

Hjalp å klage

Foreldre i Midt-Gudbrandsdalen klaget i media på manglende hjelp til unga sine. Det hjalp.

Foreldrene Pål Werner Haug (f.v) og Nina Haug med sønnen Øivind og Sissel Rudlandsløkken.
Foto: Dag Kessel / NRK

 

NRK Hedmark og Oppland intervjuet foreldre som kritiserte saksbehandlingstiden og oppfølgingen av barna.

- Fikk ikke hjelp

- Unger har vært glemt i systemet, det har ikke blitt laget saksmapper på dem, og de har ikke fått hjelp, sier Sissel Rudlandsløkken.

Hun er initiativtaker til støttegruppa av pårørende til barn i de tre kommunene i Midt-Gudbrandsdalen; Nord-Fron, Sør-Fron og Ringebu.

Det viste seg å være lurt å fortelle saken til media.

- Har fått hjelp

Flere av dem som bruker det kommunale hjelpeapparatet i Midt-Gudbrandsdalen har opplevd en klar forbedring etter at media satte søkelyset på manglene i denne sektoren i september.

- Flere foreldre har fått hjelp. De har fått etterlengta logopedhjelp, og fått ansvarsgrupper. Hjelpen har tatt seg opp, det hjalp å komme med litt pepper, sier Rudlandsløkken.

Noe av det viktigste er at det nå er mye bedre stemning mellom partene, mener støttegruppa som har invitert de ansatte i hjelpeapparatet og foreninger som jobber for utsatte barn til møter.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vant gull i oste-VM

  Eggen Gardsysteri SA i Vingelen i Tolga fikk gull for sin ost «Fjellblå» under World Cheese Awards i London. De mottok også sølvmedalje for osten «Fjellgo». Avdem Gardsysteri på Lesja mottok bronse for «Vellagra Fjelldronning». 3000 oster fra rundt 30 land ble bedømt under oste-VM.

  Eggen Fjellblå
  Foto: Eggen Gardsysteri
 • Kongsvinger vant over Frisk Asker

  I eliteserien i ishockey vant Kongsvinger 7-6 borte mot Frisk Asker. Kongsvinger ligger likevel sist på tabellen.

 • Vogntog fast på Fv 51 ved Randen

  Et vogntog står i bakkene opp fra Rv 15 mot Valdresflya. Et kjørefelt åpnet, vogntoget må legge på kjetting før det får kjøre videre.