NRK Meny

Historiske Sandbu selges

 • Sandbu er seld

  Den freda garden Sandbu i Vågå kommune er no seld, det melder Sunnmørsposten. Både kjøper og pris er førebels konfidensiell, men prisen på garden kom på over taksta på 21 millionar kroner. Det er 17 freda bygningar på tunet, kapell og fleire tusen registrerte historiske gjenstander.

  Sandbu i Vågå
  Foto: Arvid Torsgard / NRK
 • Sandbu koster 21 millioner kroner

  Den fredede gården Sandbu i Vågå har fått en prisantydning på 21 millioner kroner. Det skriver Dagens Næringsliv. Megleren, Ketil Koppang, sier det å finne riktig pris er den vanskeligste oppgaven han noen gang har hatt. Det er 17 fredede bygninger på tunet, kapell og flere tusen registrerte historiske gjenstander.

  Gården Sandbu Søre Nedre i Vågå i Gudbrandsdalen
  Foto: Erle Moestue Bugge / SCANPIX
 • Sandbu gård skal selges

  Dagens Næringsliv melder at Koppang Landbruks- og næringsmegling har fått i oppdrag å selge Sandbu Gård som eies av Kjell Holm stiftelsen. Å sette en pris har ifølge avisen vært en utfordring, men prisantydningen endte på 21 millioner kroner. Sunnmørsposten har fulgt striden om gårdens fremtid tett. Styreleder i stiftelsen, Marianne Ytterdal, sa til Sunnmørsposten tidligere i år at «årsaken til at styret vurderer alternativer til dagens eierskap og forvaltning, er erkjennelsen av at Sandbu både er tid- og kostnadskrevende å følge opp og forvalte».