Historisk håndballseier

Storhamar knuste Bascharage i sin aller første europacupkamp i håndball noensinne.

Anja Edin i skuddet

Anja Edin scorer ett av sine åtte mål mot Bascharage.

Foto: Simen Sveen / NRK

Hele 35-13 vant Storhamar hjemme mot Bascharage i EHF-cupen i håndball lørdag.

Anja Edin og Izabela Duda har spilt europacup før, og de to Storhamar-stjernene tok ansvar i første kamp mot Bascharage fra Luxembourg. Både Edin og Duda scora åtte mål hver.

Startvansker

Storhamar starta kampen med mange feil, og fikk først kampen inn på sitt spor etter at trener Arne Senstad tok time out ti minutter ut i første omgang.

For nivåforskjellen på Norge og Luxembourg var svært tydelig. Storhamar slapp lett til, mens Bascharage gjorde feil både i forsvar og i angrep.

Men Hamarjentene ville for mye og klarte ikke alltid å utnytte det svake spillet til sine grønnkledde motstandere. I tillegg dro Bascharage ned tempoet slik Storhamar slet med å få ballen i nettet.

(Teksten fortsetter under bildet)

Storhamar-Bascharage

Storhamar stopper et skudd fra en Bascharage-spiller.

Foto: Simen Sveen / NRK

- For ukonsentrerte

I andre omgangen satte Storhamar virkelig inn støtet, og lekte seg til tider med motstanderen. Men Hamarlaget burde ha scoret minst ti mål til.

- Vi ble litt for ukonsentrerte. Når motstanderen ikke er så god, så ser vi muligheter over alt, men det fører også til mye feil, sier Storhamarspiller Anja Edin.

Treneren hennes, Arne Senstad, er helt enig.

- Bascharage var så dårlig som vi trodde, og da skal vi gjøre en bedre kamp. Det blir for unøyaktig det vi gjør. Jeg hadde håpa på flere mål, sier Senstad.

Kun 271 tilskuere

Kun 271 tilskuere møtte opp på kampen i dag. Det er godt under halvparten av kapasiteten på 700, og kollisjonen med Skottland-Norge kan ha mye av skylda for det.

I morgen møtes lagene igjen, og Storhamar har allerede skaffet seg et svært godt utgangspunkt for videre avansement i Europa.