NRK Meny
Normal

Hilde GP måtte trøste Marit

Hilde GP trøstet lagvenninna Marit Bjørgen da tårene rant i strie strømmer etter stafett-kollapsen lørdag. - Det er mest trist å se hvor lei seg Marit er, sa Hilde.

Marit Bjørgen får trøst av Hilde G. Pedersen etter stafetten.
Foto: Erik Johansen / Scanpix

Det norske kvinnelaget skuffet stort og endte på femteplass i langrenns-stafetten i OL i Torino lørdag. Hilde GP gjorde jobben sin, men det spilte ingen rolle da hun så hvor lei seg Marit Bjørgen var.

Kristin Størmer Steira, Hilde Gjermundshaug Pedersen, Kristin Murer Stemland og Marit Bjørgen gikk for Norge. Bjørgen slet kraftig på ankeretappen, og er ikke i slag etter sjukdomsproblemene som satte henne utenfor OL-åpningen. Norge lå på annenplass, helt i teten, etter de to første etappene. Hilde GP gjorde jobben sin på den andre, klassiske etappen etter at Steira hadde gjort en god startetappe.  

Hilde Gjermundshaug Pedersen på 2. etappe i OL-stafetten.
Foto: Erik Johansen / Scanpix

Morsinstinktet

16 år eldre Hilde GP fikk fram morsinstinktet da hun så hvor lei seg Bjørgen var. Hennes egen 2. etappe kom i annen rekke. - Det er mest trist å se hvor skuffet Marit er. Jeg synes virkelig synd på henne, men vet samtidig at hun kommer til å reise seg. Hun får sikkert noen trøstende ord av kjæresten, det hjelper sikkert. Vi andre får prøve å backe henne opp så godt vi kan.

Vi skal alltids klare å komme oss videre, sa GP til NTB. Det samme sa Kristin Murer Stemland. - Det kommer flere skirenn, og vi får komme sterkere tilbake. 5. plassen var ikke Marit sin feil. Her er det ingen syndebukker.

-Marit har for lite grunnlag, og har ikke kommet seg etter kraftanstrengelsen for to dager siden, sa trener Svein Tore Samdal til NRK. Skuffet er jeg selvsagt, men i dag hadde vi mange usikkerhetsmomenter i laget, påpekte Samdal.

Tok til tårene

Marit Bjørgen tok til tårene etter den skuffende ankeretappen på lørdagens OL-stafett. - Jeg er rett og slett ikke i form. Det ble for tungt i dag, sa Bjørgen til NRK mens hun tørket tårene i målområdet etter 5. plassen. - Jeg åpnet kanskje litt for hardt i dag. Jeg er helt ute av form, sa hun. Nå venter sprint for Bjørgen og co. Jeg har ikke gitt opp, og har fryktelig lyst til å gjøre det bra på sprinten, sa Marit Bjørgen. (©NTB)

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Alle hadde skrapt ruta

    Politiet i Elverum hadde i dag tidlig kontroll av om folk kjørte med isfrie ruter. Resultatet var oppløftende for alle de 59 som ble stoppet hadde brukt iskrapa godt.

  • Ny fysisk trener i KIL

    Kongsvinger har ansatt italienske Lidio Melis som ny fysisk trener i klubben. Han vil også få ansvar for utviklingsavdelingen i klubben og for ernæring. Det melder Glåmdalen.

  • Åpnet for normal trafikk igjen

    Riksvei 3/25 er åpnet igjen for normal trafikk ved Terningmoen i Elverum etter at et kjørefelt har vært stengt på grunn av asfaltarbeid. Det har i morgentimene vært lange køer både til og fra Elverum.