NRK Meny
Normal

Hilde GP fikk det tøft i bakkene

Hilde Gjermundshaug Pedersen fra Nybyda ble nummer 10 i jaktstarten i OL. Hun lå lenge i tetgruppa, men fikk store problemer i de tøffe bakkene mot slutten av rennet.

Hilde Gjermundshaug Pedersen OL
Foto: Anja Niedringhaus / Scanpix/AP

Hilde gikk godt i den klassiske delen og ved skibytte lå hun på 4. plass, bare to sekunder bak ledelsen.

- Jeg er veldig fornøyd med den klassiske delen. Jeg brukte lite krefter og var optimistisk, sier Hilde til NRK.

Etter skibytte fikk hun store problemer i den første tunge motbakken. Hun måtte slippe tetgruppa, men i utforkjøringene inn mot runding tok hun igjen teten.

Det er knallharde bakker i denne høyden og jeg ble stiv allerede i første bakke.

Hilde Gjermundshaug Pedersen

- Motbakkene var en kraftprøvelse

I den andre runden fikk Hilde igjen problemer i de tøffe motbakkene og måtte slippe på nytt. Denne gangen klarte hun ikke å ta igjen ledergruppa og i mål var hun 51,8 sekunder bak Kristina Smigun fra Estland som tok gull.

Hilde GP sier de tøffe motbakkene i skøytedelen var en kraftprøvelse hver gang. Tre ganger måtte hun gjennom disse bakkene.

- Det er knallharde bakker i denne høyden og jeg ble stiv allerede i første bakke, sier hun og er fornøyd med at hun klarte å fullføre rennet.

Hilde er optimist

Nybygdaløperen tror dagens jaktstart var en god gjennomkjøring og er optimist foran de neste løpene. - Nå er det klassisk og jeg tror det kan bli veldig bra. Det er synd det ikke var 15 kilometer klassisk i dag, sier Hilde med smilet på lur.

Kristin Størmer Steira ble beste norske på en 4. plass. Marit Bjørgen måtte bryte rennet på grunn av magetrøbbel.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lillehammer vant

  I sluttspillet i hockey vant Lillehammer 3-5 borte over Sparta i den tredje kampen i semifinalen i kveld. Dermed leder Lillehammer 3-0 i kamper. Den første som vinner fire kamper, går videre til finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Taket på klubbhus raste sammen

  Taket på klubbhuset til Næroset IL på Brufoss i Ringsaker har rast sammen, trolig på dagen i går. Den toetasjes bygningen som er satt opp på dugnad på 1970- og 80-tallet. – Jeg tror hele bygget blir totalskadd, sier Lennart Karlsen i Næroset IL.

  Taket på klubbhuset til Næroset IL rast sammen.
  Foto: Bjørn Ottar Torp
 • E6 åpen etter ulykke

  E6-Uthuskrysset ved Stange kl 1700: Vegen åpnet igjen etter et trafikkuhell. 3 biler innvolvert. En kjørt til legevakt for sjekk.