NRK Meny
Normal

Hevder Øygard sendte nakenbilder

16-åringen forteller at Rune Øygard tok nakenbilder av henne, for så å sende dem til henne i etterkant.

Rettsak Rune Øygard

Den 16 år gamle jenta sammen med aktor Thorbjørn Klundseter og bistandsadvokat Nina Emilie Braathen Hjortdal.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Aktor Thorbjørn Klundseter har brukt hele onsdag formiddag på sin utspørring av jenta som har anmeldt Øygard for overgrep, og har hentet opp en rekke tekstmeldinger i retten.

Jenta har hevdet at Øygard tok flere nakenbilder av henne på hytta på Kråkenes, og forklarer at Vågå-ordføreren opererte med to telefoner med forskjellige SIM-kort.

– Han slettet bilder og meldinger ofte, han ville ikke at noen skulle finne ut at vi hadde så god kontakt. Han hadde to mobiler. Bildene han tok på kommunetelefonen var helt vanlige bilder. Men på telefonen han eide selv, en Sony Ericsson, var det nakenbilder, sier hun.

16-åringen nevner et bilde som er tatt på Øygards hytte, som han senere skal ha sendt til henne.

– Jeg vet godt når bildene er tatt. Han har sendt dem til meg i ettertid, og skrevet «Å, så fin du er» og slike ting, sier hun.

Les også: –Det har gått mange usanne rykter om jenta

Ingen resultater hos Kripos

Øygards telefon har vært til undersøkelse hos Kripos, og et slikt bilde er ikke funnet. Klundseter konfronterte jenta med dette, og ba om hennes kommentar.

– Jeg vet at han har sendt det til meg i etterkant. Det går jo an å fjerne det, men jeg vet ikke, sier hun.

Hun forteller at hun sletter meldinger selv med jevne mellomrom, og sier hun ikke har vist noen av dem til andre siden 2009. De to skal ha sendt flere tusen tekstmeldinger til hverandre, og jenta har forklart at de kunne snakke i timesvis på telefon.

– Jeg har ikke sagt mye til venninner om Rune. Jeg viste noen meldinger til noen venninner helt først i 2009, men husker ikke akkurat hva som stod. Men det var noe de reagerte på og ikke syntes noe om, sier hun.

Les også: – Ble servert whisky og Baileys på hyttetur
Les også: Nekta å bli med på middag med Stoltenberg

Krever å lese hele Skype-loggen

Fornærmede hevder at Øygard i ettertid sa han ville skille seg fra kona og gifte seg og få barn med henne når hun ble gammel nok.

– Han sa at hvis jeg forteller om dette, kommer han i fengsel. Jeg måtte ikke si noe, sier hun.

Jenta har forklart i avhør at hun ikke ønsket at Øygard skulle komme i fengsel fordi han var snill mot henne på mange andre måter.

16-åringen måtte også forklare seg detaljert om kjennetegn på Øygards kropp. Hun hevder hun har sett ham naken «mange ganger».

Klundseter varslet i går at han ville legge frem logger fra chatteprogrammet Skype, som jenta og Øygard skal ha brukt.

Loggen er på 80 sider, og forsvarer Mette Yvonne Larsen sier hun vil kreve at loggen leses opp i sin helhet.

Larsen: - Jeg har mange spørsmål til jenta
Les også: Vil legge frem chattelogger

Reporter Marie Ekerholdt oppsummerer i pausen under dag to i retten

Reporter Maria Ekerholdt oppsummerer fra dag to i retten.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Hotell vant gjev pris

  Festningshotellet i Kongsvinger vant i kveld «Historic Hotel Castle Award». Prisen ble delt ut på et slott i Dublin. – Dette er helt fantastisk moro, sier Monica Grønvoll Aaen, direktør ved Festningshotellet i Kongsvinger til NRK.

 • Nominert til årets ildsjel

  Evelyn Veisten, leder i Østre Toten helselag, er en av fem nominerte til prisen "årets ildsjel" under Idrettsgallaen i januar. I dag fikk hun den overraskende nyheten, og ble naturlig nok svært stolt og glad! TV-titterne og en jury skal stemme frem vinneren.

  Evelyn Veisten
  Foto: Anne Næsheim / NRK
 • Oppdatering trafikkulykke Fv26

  To personer var involvert i trafikkulykken på Tolga, begge er uskadd. Det er noen materielle skader på bilen. Trafikken går som normalt.