NRK Meny
Normal

Herfra skal de bekjempe terror

Politiet har manglet øvingslokaler til å trene på skarpe situasjoner. Nå har de fått ett - i Kongsvinger!

Politiet skal bruke en gammel låve i Kongsvinger til antiterror-trening.

Fra låven der politiet skal trene.

I dag viste politiet frem øvingslokalet som skal gjøre de bedre rusta til å takle skarpe situasjoner.

Dette er et bygg politiet har venta lenge på. De har manglet gode treningslokaler.

- Denne mangelen har vi påpekt lenge. Dette bygget er veldig viktig for oss, sier Kaare Sigstad som er beredskapsdirektør i Politidirektoratet.

Øvingslokalet ligger på Sæter gård, som er Politihøgskolens utdanningssenter i Kongsvinger.

- Vil gå hardt utover inventaret...

Øvingslokalet er en ombygd låve. Den kan bygges om avhengig av bruk og skal når den står helt ferdig ligne en boligblokk med flere leiligheter.

Det kommer til å gå hardt utover dører, vinduer og interiør under øving, og folk i Kongsvinger har bidratt med ting til "leilighetene" som kan ødelegges.

Også for politistudenter

Øvingslokalet skal bruks av både spesialtrent politi, men også av politistudenter som en del av grunnutdanninga.

- Det er viktig at vi kan trene på situasjoner som ligner mest mulig på de vi møter i hverdagen, sier Håkon Skulstad, rektor ved Politihøgskolen.

- Bedre forberedt

Både Skulstad og Sigstad er svært glad for det nye lokalet, og sier det vil gjøre politiet bedre forberedt på å møte skarpe situasjoner, som den under 22.juli.

- Vi får mer kapasitet til å drive med trening av våre mannskaper, slik at vi blir bedre til å håndtere de skarpe situasjonene, sier Skulstad.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil stjålet i Gjøvik

    En grønn VW Passat ble stjålet fra Gjøvik sentrum i dag tidlig. Ifølge politiet skjedde tyveriet imellom 05.25 og 06.25. Politiet ønsker tips om bilen med kjennetegn JD 19209.

  • Hus brant ned

    Et bolighus ble totalskadet i en brann i Garsjøvegen på Østre Toten i går kveld. Ingen personer befant seg i huset, ifølge politiet. Brannårsaken er foreløpig ukjent.

  • Storhamar vant

    Storhamar vant i går kveld 2–0 borte mot Stjernen i en eliteseriekamp i ishockey. Hamar-laget styrket dermed sin ledelse på tabellen.