NRK Meny
Normal

Herfra skal de bekjempe terror

Politiet har manglet øvingslokaler til å trene på skarpe situasjoner. Nå har de fått ett - i Kongsvinger!

Politiet skal bruke en gammel låve i Kongsvinger til antiterror-trening.

Fra låven der politiet skal trene.

I dag viste politiet frem øvingslokalet som skal gjøre de bedre rusta til å takle skarpe situasjoner.

Dette er et bygg politiet har venta lenge på. De har manglet gode treningslokaler.

- Denne mangelen har vi påpekt lenge. Dette bygget er veldig viktig for oss, sier Kaare Sigstad som er beredskapsdirektør i Politidirektoratet.

Øvingslokalet ligger på Sæter gård, som er Politihøgskolens utdanningssenter i Kongsvinger.

- Vil gå hardt utover inventaret...

Øvingslokalet er en ombygd låve. Den kan bygges om avhengig av bruk og skal når den står helt ferdig ligne en boligblokk med flere leiligheter.

Det kommer til å gå hardt utover dører, vinduer og interiør under øving, og folk i Kongsvinger har bidratt med ting til "leilighetene" som kan ødelegges.

Også for politistudenter

Øvingslokalet skal bruks av både spesialtrent politi, men også av politistudenter som en del av grunnutdanninga.

- Det er viktig at vi kan trene på situasjoner som ligner mest mulig på de vi møter i hverdagen, sier Håkon Skulstad, rektor ved Politihøgskolen.

- Bedre forberedt

Både Skulstad og Sigstad er svært glad for det nye lokalet, og sier det vil gjøre politiet bedre forberedt på å møte skarpe situasjoner, som den under 22.juli.

- Vi får mer kapasitet til å drive med trening av våre mannskaper, slik at vi blir bedre til å håndtere de skarpe situasjonene, sier Skulstad.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ber om strenge straffer

    Aktor Helge Eidsvaag mener cannabisplantasjene i Odalen var så proffe at han ber om lange straffer for de tiltalte. Ifølge Glåmdalen la Eidsvag ned påstand om straff på mellom snaut fire og drøyt fire år i fengsel for de fire, som har erkjent å ha tatt del i dyrkingen.

  • Rumenere siktet for 50 lovbrudd

    To menn som trolig sto bak tre innbrudd i Kongsvinger i fjor er tatt, skriver Glåmdalen. Framgangsmåten var lik flere innbrudd i drammensområdet og politiet der har varetektsfengsla og sikta to rumenere for 50 lovbrudd fra mai 2016 til novemner 2017.

  • Vil ha samarbeid om kryss

    Nye veier vil samarbeide med Bane Nor om byggingen av ny kryssning mellom E6 og Dovrebanen sør for Brumunddal, ifølge Hamar Arbeiderblad. Krysset kan bli opptil 330. millioner dyrere uten samarbeid. Bane Nor har frist til 1. mars på å gi et svar.