NRK Meny
Normal

Herfra skal de bekjempe terror

Politiet har manglet øvingslokaler til å trene på skarpe situasjoner. Nå har de fått ett - i Kongsvinger!

Politiet skal bruke en gammel låve i Kongsvinger til antiterror-trening.

Fra låven der politiet skal trene.

I dag viste politiet frem øvingslokalet som skal gjøre de bedre rusta til å takle skarpe situasjoner.

Dette er et bygg politiet har venta lenge på. De har manglet gode treningslokaler.

- Denne mangelen har vi påpekt lenge. Dette bygget er veldig viktig for oss, sier Kaare Sigstad som er beredskapsdirektør i Politidirektoratet.

Øvingslokalet ligger på Sæter gård, som er Politihøgskolens utdanningssenter i Kongsvinger.

- Vil gå hardt utover inventaret...

Øvingslokalet er en ombygd låve. Den kan bygges om avhengig av bruk og skal når den står helt ferdig ligne en boligblokk med flere leiligheter.

Det kommer til å gå hardt utover dører, vinduer og interiør under øving, og folk i Kongsvinger har bidratt med ting til "leilighetene" som kan ødelegges.

Også for politistudenter

Øvingslokalet skal bruks av både spesialtrent politi, men også av politistudenter som en del av grunnutdanninga.

- Det er viktig at vi kan trene på situasjoner som ligner mest mulig på de vi møter i hverdagen, sier Håkon Skulstad, rektor ved Politihøgskolen.

- Bedre forberedt

Både Skulstad og Sigstad er svært glad for det nye lokalet, og sier det vil gjøre politiet bedre forberedt på å møte skarpe situasjoner, som den under 22.juli.

- Vi får mer kapasitet til å drive med trening av våre mannskaper, slik at vi blir bedre til å håndtere de skarpe situasjonene, sier Skulstad.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre fikk forenklet forelegg

    Tre personer fikk forenklet forelegg etter at de ble tatt i fartskontroll på riksvei 25 ved Flishøgda i Elverum lørdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 115 kilometer i timen i en 80 sone.

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.