NRK Meny
Normal

Her tester landslaget VM-formen

SJOA (NRK): Kvinnelandslaget i rafting går for gull i VM i Japan i høst. For å få god matching kjempet de mot gutta. Se video!

rafting i elva, oppvarming, intervjuer

HEFTIG: Sjoa-vassdraget bød på flere utfordringer da kvinnelandslaget i rafting testet formen knappe tre måneder før VM. (Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde og Knut-Øyvind Hagen).

Norges kvinnelandslag i rafting har oppnådd gode resultater de siste årene. Sist VM fikk de gull, og de satser på å gjenta suksessen når VM arrangeres i Japan i begynnelsen av oktober.

Onsdag fikk de en verdifull test før mesterskapet, under en tøff raftingkonkurranse i Sjoa i Heidal.

– Som lag trenger vi denne konkurransen på veien fram mot VM. Vi trenger å få trent mest mulig sammen og møte god motstand som kan måle seg med det som venter oss i Japan. Vinnerinstinktet er fullt til stede, selv om det ikke står om medaljer denne gangen, sier landslagskaptein Ine Wilson Skjørten.

Eneste som forsvarer Norges farger

Ine Wilson Skjørten

KAPTEIN: Hun har gull i blikket og smilet på lur, landslagskaptein Ine Wilson Skjørten. Hun likte godt å få teste VM-formen i en svært utfordrende løype.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Norge står faktisk uten herrelandslag i rafting, dermed er det kun kvinnene som vil konkurrere med det norske flagget på brystet i Japan.

Lagkapteinen syns akkurat det er beklagelig, men påpeker at små ressurser nok er en del av forklaringen. Rafting er nemlig ingen sport å bli rik av her til lands, og landslagsjentene må stå for det aller meste av utlegg selv i forbindelse med konkurransene.

– Norge har alle muligheter til å få et godt herrelag, både med tanke på treningsforhold i elvene her og med utrolig mange gode utøvere. Det hadde vært kjempegøy å dra med dem på konkurranser.

Men – det var uansett gutta som skulle bidra til at jentene fikk knallhard matching i Sjoa.

Kvinnelandslag i rafting

BØLGER: Sjoa-stryket som kalles Vaskemaskinen er kjent for store bølger og stri strøm. Her fosser jentene gjennom i full fart.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Gjennom Sjoas tøffe stryk

Raftingkonkurransen gikk gjennom en krevende trase i Sjoa-vassdraget

– Dette er første gangen som konkurransen går gjennom stryket som kalles Vaskemaskinen, og ned gjennom riksanlegget for elvepadling. Det blir kjempespennende, for det blir smale linjer, store bølger og trangt om plassen, sier kaptein Skjørten.

Og store bølger og durabelig fight for å komme seg først gjennom løypa ble det definitivt. Se hvordan både kvinnelandslaget og gutta kom seg gjennom den krevende løypa, og hvordan «rotteracet» endte!

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Høye brøytekanter kan bli en fare

  Statens vegvesen frykter dårlig sikt som følge av brøytekanter, kan føre til ulykker.Vi er særlig bekymret for at dårlig sikt kan gi fotgjengerulykker ved gangfelt, sier seksjonsleder Lars Alhaug i Statens vegvesen i Hedmark.

  Høye brøytekanter er farlige for fotgjengere.
  Foto: Arne Sørenes / NRK
 • Verktøy stjålet fra bil på Skarnes

  Politiet etterforsker tjuveri fra en bil på Skarnes. Det er tatt diverse elektrisk verktøy i morgentimene. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser.

 • Godtar forlenget fengsling

  Begge de to rumerne som er siktet for ranet av Sparebanken 1 Østlandet i Rendalen 30. oktober i fjor, godtar 8 nye uker i varetekt. Dermed blir den forlenga fengslingen av dem gjennomført som en kontorforretning.Nåværende fengsling går ut onsdag.

  Sparebank1 Østlandet, Otnes i Rendalen
  Foto: Frode Meskau / NRK