Her spiller de golf i midten av november

I fjor ble denne golfbanen stengt 20. oktober, i dag måtte golferne kaste jakka i høstsola.

Video Spiller golf i november

Spiller golf i november

Hans Petter Schjønsby

Hans Petter Schjønsby

Foto: Bjørn Opsahl / NRK
Golf

Golf er populært, også i november.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

– Dette er fantastisk. Bare snøen kommer nå så kan vi gå direkte fra golfbanen og søndagen etter rett ut på ski, sier Hans Petter Schjønsby.

Mens noen venter på snøen, vet andre å sette pris på det milde høstværet. På banen i Moelv spilles det fortsatt golf, flere uker senere enn normalt.

– Etter en mer enn normalt bløt sommer, har det blitt bra i høst. Nå har vi allerede hatt åpent tre uker lenger enn normalt, sier greenkeeper Steinar Martinsen.

Stengte 20. oktober i fjor

I fjor stengte Mjøsen golfklubb sin bane 20. oktober. Andre golfbaner i Innlandet er stengt for lenge sida. Men her er det vakker høstsol.

– Det betyr at vi får lov å røre oss, og ikke bare sitte i ovnskroken. Jeg har en litt dårlig rygg, så det betyr veldig mye, sier Peter Olstad.

Løvet har forlengst falt av trærne. Det var noen få minusgrader i natt, men nå er rimet i grasset borte, og når sola får tak må golferne kaste jakka. Flere er her hver dag, noen kommer helt fra Oslo.

– De er veldig glad for å ha muligheten til å spille. Nå er det ikke noe alternativ å gå på ski heller, så da kan de like godt komme hit for å spille golf, sier Martinsen.

– Dårlige alternativ

– Hva hadde vært alternativet til å spille golf.

– Gå turer, men kan du tenke deg noe mer kjedelig? Nei, det gjør vi ikke, så dette er fantastisk.

Vakkert høstlandskap

På Mjøsen golfklubb er det flotte forhold midt i november.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK