NRK Meny
Normal

Her skal moren til den døde 13-åringen avhøres

GJØVIK (NRK): Mor til jenta (13) som ble funnet død i Valdres på nyttårsaften er nå kommet til politihuset på Gjøvik.

Gjøvik politistasjon

VIL AVHØRE 13-ÅRINGENS MOR: Politiet sier det er svært viktig for saken å få gjennomført et avhør med 13-åringens mor. Hun er nå på politihuset på Gjøvik.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

I kveld forsøker politiet å gjennomføre et avhør av kvinnen i 40-åra. Tidligere i dag sa kvinnens forsvarer Håvard Fremstad at han var usikker på om moren forstår hva hun er siktet for .

Mora ble skrevet ut av et sjukehus i Oslo tidligere i dag. Men hennes advokat Håvard Fremstad sa til NRK at han ble overrasket over at hun var skrevet ut fra sjukehus.

– Jeg hadde en samtale med henne tidligere i dag. For meg framsto det som at hun var syk. Hun var ikke tilgjengelig for meg til å snakke om saken, sa Fremstad til NRK.

13-åringens mor flyttet på grunn av miljøet på ungdomsskolen

Viktig å få gjennomført avhøret

Ingen fra politiet vil stille til intervju i kveld, og begrunner det med at de jobber intenst med etterforskinga av dødsfallet i Valdres . Heller ikke kvinnens forsvarer Håvard Fremstad vil kommentere saken i kveld. Hovedfokuset er å få gjennomført et avhør med 13-åringens mor.

– Det er avgjørende å få snakket med mora til jenta. Det var de to som var på hytta nyttårsaften, sa politiadvokat Julie Dalsveen tidligere i dag.

På fredag ble psykiater Terje Tørrissen oppnevnt for å bistå med primærpsykiatrisk undersøkelse av den siktede, men Dalsveen ønsker ikke å kommentere resultatene av dette arbeidet på nåværende tidspunkt.

Hvis kvinnen blir avhørt blir det i morgen tatt stilling til om hun skal framstilles for varetektsfengsling. Hun må tilbringe natta i arresten på politihuset, eventuelt i Gjøvik fengsel. Hvis hun vurderes som for syk til avhør blir hun fremstilt for lege i kveld og eventuelt kjørt til psykisk sjukehus.

Forsvarer Håvard Fremstad under pressekonferansen på Gjøvik

FORSVARER MOR: Håvard Fremstad sier han ikke vil uttale seg om saken i kveld. Hovedfokuset er å gjennomføre et avhør av kvinnen.

Foto: Roy Allan Larsen / NRK

Døde trolig av avmagring

Mandag ettermiddag holdt politiet pressekonferanse på politihuset på Gjøvik, der den foreløpige obduksjonsrapporten var forventet lagt fram.

Men ifølge Dalsveen har ikke Folkehelseinstituttet kommet med en endelig dødsårsak, men at dødsfallet sannsynligvis har sammenheng med avmagring.

På pressekonferansen kom det også fram at Fylkeslegen i Oppland nå vil føre tilsyn i denne saken.