Miljøfyrtårn-skole får ikke slukket lyset

– Pinlig, sier rektor.

På Ajer ungdomsskole i Hamar er elevene opplyst. Men på en helt annen måte enn hva de skulle ønske. På skolen får man nemlig ikke slukket lyset.

SLØSING: Da Ajer ungdomsskole på Hamar ble pusset opp for ti år siden var det sentralt at den skulle ha en tydelig miljøprofil. Dette står stikk i strid med dagens strømsløsing.

Det var Hamar Arbeiderblad som først omtalte saken.

Ajer ungdomsskole ble pusset opp i 2005 og har hatt problemer med lyssystemet i ti år. Siden i høst har det vært spesielt ille, og lyset har stått på døgnet rundt. Ledelsen ved skolen er lite begeistret for forholdene.

– Vi venter veldig på at det skal komme i orden. Det er fint å være opplyst, men vi vil heller være det i en mer overført betydning, sier rektor Sølvi Aas Hallem.

– Miljøskole

Da skolen ble pusset opp for ti år siden var det sentralt at den skulle ha en tydelig miljøprofil. Dette står stikk i strid med dagens strømsløsing og rektoren synes situasjonen er pinlig.

– At lyset er på hele tiden gir feil signaler, så dette er ingen ønskesituasjon. Men vi får ikke gjort noe annet enn å spørre om hjelp så jeg håper at det snart vil bli ordnet, sier Hallem.

Sølvi Aas Hallem, rektor Ajer ungdomsskole

PINLIG: – At lyset er på hele tiden gir feil signaler, så dette er ingen ønskesituasjon, sier Sølvi Aas Hallem, rektor ved Ajer ungdomsskole.

Foto: Halvor Mykleby / NRK

Da skolen ble bygget om i 2005 ble et helt nytt lyssystem installert. Elektrikere har vært på hyppige besøk på skolen, men Hamar kommune mener at naturkreftene må ta sin del av skylda.

– Vi hadde et lynnedslag her på sensommeren og dette ble oppdaget i høst. Siden den gang har vi jobbet kontinuerlig med saken. Men det er en omfattende jobb som dessverre tar tid, sier Rune Erstad, forvalter i Hamar kommune.

– Ordnes i vinterferien

Fagfolkene har hatt problemer med å finne alle problemene som har oppstått på det avanserte systemet, men nå ser Erstad slutten på lyssløsingen.

– Feil har blitt rettet kontinuerlig mens de har oppstått, men vi venter at vi skal bli ferdige i løpet av vinterferien med dette siste problemet.

Overfor NRK vil ikke Erstad si noe om hva kostnaden for lyssproblemene vil ende på, men Hamar Arbeiderblad skriver i dag at reparasjonene vil ende på et par hundre tusen kroner.