Normal

Her er barneskoleelever på videregående

Etter brannen på Korsmo skole i Sør-Odal har barneskoleelevene blitt plassert på forskjellige steder. Noen av dem får til og med prøve seg på videregående skole.

Etter brannen på Korsmo skole i Sør-Odal har barneskoleelever blitt plassert på videregående skole.

– Det er fint på videregående, men det er ikke så mye å gjøre her, konstaterer Aleksander Ditlefsen.

Det var fravær av lekestativ og husker for barneskoleelevene fra Korsmo skole i Sør-Odal i dag. Etter brannen på mandag har de 186 elevene blitt plassert rundt på andre skoler i kommunen.

– Litt kjedelig

Korsmo-elever på vgs

Korsmo-elever går på videregående skole etter at skolen deres brant.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Andreklassingene var på videregående skole i dag. Og de små elevene merket at noe var annerledes, særlig i friminuttet.

– Det er veldig fint, men det er ikke så veldig mye å gjøre her. På den gamle skolen har vi en akebakke, og husker. Så vi kjeder oss egentlig litt her, sier Aleksander Ditlefsen, og får støtte fra flere skolekamerater.

– Det er litt kjedeligere å leke her. På den andre skolen kan vi leke kongen på haugen og sånn, sier andreklassing Eira Skjelvik.

Aleksander forteller at han har sett dem som går på videregående, men har ikke merket så mye til dem. Han og medelevene er mer opptatt av at det er lite å finne på i friminuttene, og at skoledagen har blitt merkbart annerledes etter brannen.

videregående skole

– Koselig med besøk av barneskoleelever, synes Nora Roverudseter og Andrea Edvardsen.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

– Vi tegner og leser. Det er bare noen som har bøker, sier Aleksander.

Koselig med besøk

Sivert Eliassen forteller at han grudde seg litt til i dag.

– Vi har ikke de samme timene som på den andre skolen heller. Vi har ikke matte og norsk sammen og sånn. Jeg grudde meg litt til vi skulle gå på en annen skole, sier Sivert Eliassen.

Men det er nok ikke så mye å grue seg for, for vgs-elevene synes det er helt greit med besøk.

– Det er egentlig litt koselig å gå i gangene og så ser vi de små jentene som kommer og spør hvor doen er og sånt. De er ikke ti år en gang, så det er litt rart at de er på samme skole som oss, men det går bra, sier Nora Roverudseter og Andrea Edvardsen.

Det er usikkert når Korsmo skole nok en gang er klar til å ta imot elever. Foreløpig er elevene fordelt rundt på flere steder, og kommer trolig til å være det en stund framover. Skole fikk omfattende skader i brannen som startet i forbindelse med arbeid på taket.

Brann på taket av Korsmo skole i Sør-Odal.

Korsmo skole fikk store skader i brannen.

Foto: Ann-Kristin Mo