NRK Meny
Normal

Politiet aksjonerte og hentet ti hunder

Under en politiaksjon i dag ble det hentet ti hunder fra Åsneskvinna som tidligere er fradømt retten til å holde hunder.

Hundesaken i Åsnes

Kvinna fra Åsnes ble fratatt 22 hunder i fjor fordi Dyrevernnemnda og Mattilsynet mente hundene ble vanskjøttet. På det meste hadde hun over 40 hunder. Onsdag hentet politiet og Mattilsynet ti hunder.

Foto: Hundeeierens egne bilder

10. mai forkastet Høyesterett anken fra den nå domfelte Åsneskvinna, etter at Eidsivating lagmannsrett ikke så noen grunn til å behandle saken på nytt.

Dermed er dommen mot kvinna rettskraftig og hun ble dømt til betinget fengsel i 60 dager med en prøvetid på to år.

Aksjonerte

Onsdag hentet politiet og Mattilsynet ut ti hunder hos den dømte hundeeieren, skriver Østlendingen.

Klokken tolv i dag ankom politiet eiendommen til den dømte åsneskvinnen og beslagla totalt ti hunder. Med seg hadde politiet to representanter fra Mattilsynet, blant annet seksjonssjef Harald Øverby.

– De fleste av hundene kom til oss frivillig. To av dem var vanskelige å ha med å gjøre, mens flere av de øvrige var skye, sier han til Østlendingen på nett.

Kvinnen skal ha vært samarbeidsvillig under besøket.

– Kvinnen befant seg stort sett innendørs mens jobben ble gjort, sier Øverby til Østlendingen.

Kvinna fra Åsnes ble fratatt 22 hunder i fjor fordi Dyrevernnemnda og Mattilsynet mente hundene ble vanskjøttet. På det meste hadde hun over 40 hunder.

Settes på kennel

Nå blir det opp til politiet å bestemme hva som skjer med hundene.

– I første omgang blir de satt på kennel, inntil en endelig avgjørelse vil bli tatt, sier seksjonssjefen i Mattilsynet til Østlendingen på nett.

Politiet vil ikke uttale seg om hvilken tilstand hundene var i da de ble hentet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Vogntog veltet på Fåberg

    Et vogntog kjørte ved 10-tida utfor fylkesvei 255 på Fåberg i Lillehammer. Hengeren veltet i vegbanen. Ingen personer ble skadet. Vegen er nå sperret.

  • Thoresen forlater Storhamar

    Ishockeyspiller Patrick Thoresen drar tilbake til Russland for å spille for SKA St. Petersburg igjen. 34-åringen har vært i Storhamar i bare et halvt år, men hadde avtale om at han kunne forlate klubben til fordel for utlandet 1. desember.

    GET-Ligaen i hockey 2017/18: Frisk Asker - Storhamar
    Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix