NRK Meny
Normal

Hentet hytte-penger i Sveits

Ordfører i Oslo, Per Ditlev-Simonsen, dro sjøl til Sveits og hentet reisesjekker fra sin hemmelige konto som han så vekslet inn i norske kroner. Deretter betalte han snekkerne på hytta i Gålå i kontanter.

Per Ditlev-Simonsen

Per Ditlev-Simonsen forklarte seg om kontoen i Sveits i går.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Det var mandag at Dagens Næringsliv skrev at Simonsen hadde brukt penger fra kontoen i Sveits til å bygge et anneks på familiens hytte på Gålå.

I hytteboka skal familien ha takket "tantene i Sveits".

Reiste sjøl til Sveits

I dag skriver Dagens Næringsliv at Per Ditlev-Simonsen sjøl reiste til Zürich i Sveits ved flere anledninger og hentet hjem tilsammen 1,5 millioner kroner.

Hver gang tok han med seg reisesjekker hjem til Norge.

Pengene ble vekslet inn i norske kroner, og brukt til blant annet kontant betaling av håndverkere på hytta på Gålå.

På den måten har han hindret norske myndigheter i å få kjennskap til pengene, skriver Dagens Næringsliv.

Brukt til hytta

Pengene ble i hovedsak brukt til å ferdigstille byggearbeid på hytta i Gålå.

- Jeg avga et løfte til min kone før hun døde om at jeg skulle ferdigstille annekset som var påbegynt på hytta. Hytta har vært i hennes familie i flere generasjoner, sier Simonsen til Dagens Næringsliv.

Han sier at noen av pengene også er brukt til å pusse opp andre eiendommer, men kan ikke si hvilke eiendommer dette kan være.

I følge DN er en av eiendommene som har betydelig rustet opp i perioden gården Trolltun i Vågå. Den ble solgt for 18 millioner kroner i 1999.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Åpnet for normal trafikk igjen

  Riksvei 3/25 er åpnet igjen for normal trafikk ved Terningmoen i Elverum etter at et kjørefelt har vært stengt på grunn av asfaltarbeid. Det har i morgentimene vært lange køer både til og fra Elverum.

 • Lange køer inn mot Elverum

  Det har vært lange køer på riksvei 3/25 inn mot Elverum i dag. Køene skyldes veiarbeid og trafikkdirigering på Grindalsmoen. Asfaltarbeid i natt ble forsinket etter problemer med en maskin. Trafikken har i perioder stått stille helt fra Midtskogen.

  Kø inn mot Elverum
  Foto: Vibecke Vold Haagensen / NrK
 • Folldøl slipper søppel-bot

  En gårdbruker i Folldal slipper bot etter først å ha blitt anmeldt for forsøpling med en privat avfallsplass i nærheten av elva Folla. I følge Østlendingen slipper mannen å betale fordi han på eget initiativ har ryddet opp etter seg.