NRK Meny
Normal

Henlegger Oddekalv-anmeldelse

Kurt Oddekalv reagerer kraftig på at politiet har henlagt anmeldelsen hans mot Lom kommune. Oddekalv anmeldte kommunen for å ha bygget en vei til Klimaparken ved Juvasshytta uten tillatelsen.

Kurt Oddekalv

Kurt Oddekalv anmeldte Lom kommune, men politiet har henlagt anmeldelsen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Det svekker tilliten til hele forvaltningen når Lom kommune ikke blir straffet for å bryte loven, sier lederen i Norges Miljøvernforbund.

Bryter loven

Oddekalv reagerer særlig sterkt på at bygginga har skjedd i et naturreservat før reguleringsplanen er godkjent. Kommunen har ha lagt ned gitter-rister til klimatunnelen og isparken slik at de skal bli tilgjengelig for alle brukergrupper.

– I disse tunnelene som går inn i Juvassbreen, legger de til rette steiner og jevner ut steinmassene. Slik skal det ikke være, sa Oddekalv da det ble kjent at han anmeldte kommunen.

Miljøvernforbundet kommer nå til å påklage politiets henlegging.

– Når forvaltningen bryter loven som de har gjort her, bygd vei før de har godkjent reguleringsplanen, så svekker det troverdigheten til forvaltningen, sier Oddekalv til NRK.

– Unødvendig bruk av politiressurser

Ordfører i Lom, Simen Bjørgen, avfeier fremstillingen til Oddekalv. Han påpeker at kommunen ikke har bygget noen vei, og at de heller ikke har planer om det. Kommunen har derimot laget en sti til et utsiktspunkt på Kjølen, som er godkjent i reguleringsplanen, påpeker han.

Bjørgen understreker også at det ikke er noe naturreservat i det aktuelle området, men at det er et LNF-område (landbruks-, natur- og friluftsformål).

– Jeg ser på det som unødvendig å benytte politietsressurser på en anmeldelse som er helt ubegrunnet. Det er også straffbart, men vi vil ikke gjøre noe mer med denne saken, sier Lom-ordfører Simen Bjørgen.