NRK Meny
Normal

Henla siktelse om drapsforsøk

Mannen som skjøt en annen mann i låret ved travbanen på Magnor i august i fjor, blir ikke tiltalt for drapsforsøk. Den delen av saken er nå henlagt.

Politiaksjon på Magnor

MAGNOR: Det ble sendt ut en etterlysning og satt i gang en storstilt jakt etter to menn etter at en mann ble skutt i låret på Magnor i august i fjor.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

– Siktelsen for drapsforsøk har blitt henlagt på grunn av bevisets stilling. Vi kan ikke utelukke at det kan ha vært nødverge, sier statsadvokat Jo Christian Jorde.

Det var i august i fjor at en mann ble skutt i låret på en parkeringsplass ved Travbanen på Magnor. To personer ble etterlyst og pågrepet.

De siktede var alle tidligere kjent av politiet, men hadde aldri før vært innblandet i en lignende sak. De involverte i saken kjente også hverandre godt.

– Truende situasjon

Travbanen, magnor, Eidskog

TRAVBANEN: Skyteepisoden skjedde på en parkeringsplass på travbanen på Magnor i august 2015.

Foto: Vera Wold / NRK

Dagen etter skyteepisoden ble en 36-åring fra Eidskog siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

Han ble først framstilt for Glåmdal tingrett og varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll, men senere løslatt. Han har hele tiden nektet straffskyld.

I november i fjor ble eidskogingen pågrepet og varetektsfengslet på nytt, og siktelsen ble utvidet til drapsforsøk. Den delen av saken er nå henlagt.

Statsadvokat Jordet, sier de ikke har bevis for å si at det var et forsøk på drap.

– Det har vært en situasjon i forkant som nok har blitt opplevd som truende, sier Jordet.

Mannen er siktet for en rekke andre straffbare forhold.

Rullet opp et større kriminelt miljø

I etterkant av skyteepisoden har politiet i Norge og Sverige jobbet sammen mot bestemt miljø i Eidskog som har utløst mer enn 100 straffesaker.

Det gjaldt blant annet trusler, legemskrenkelse, narkotika, trafikkforhold og brudd på våpenloven.