NRK Meny
Normal

Hemmelig politi-informasjon funnet på søppelfylling på Sjusjøen

En polititjenestemann ved Gudbrandsdal politidistrikt blir etterforsket etter at sensitive dokumenter og cder med avhørsdata ble funnet i plastposer i en søppelcontainer på Sjusjøen.

Søppelcontainer på Sjusjøen

De sensitive politidokumentene skal ha blitt funnet i en søppelcontainer i et hyttefelt på Sjusjøen.

Foto: Odd Ragnar Lund

knut wold

Etterforskningsleder i Spesialenheten, Knut Wold, sier de har bedt en polititjenestemann om forklaring i forbindelse med funnet.

Det bekrefter etterforskningsleder i Spesialenheten for politisaker, Knut Wold, overfor NRK i dag.

Det var TV2 som fikk overlevert det hemmelige materialet og som varslet Spesialenheten om saken.

Personopplysninger

I følge TV2 inneholdt dokumentene personopplysninger om 184 personer, anmeldelsesrapporter og en rapport med navn på fornærmede i straffesaker.

Det skal også ha vært rundt 700 cder og lagringsdisketter, flere datamaskiner og 50 mobiltelefoner med simkort.

Dokumentene ble funnet av to personer på søppelplassen til et hytteområde på Sjusjøen.

Pakket det i politibag

Paret som fant sakene skal ha pakket en del av det i en politibag, som også lå i containeren, og tatt det med seg. De kontaktet TV2, som så leverte sakene til Spesialenheten for politisaker.

– Vi har undersøkt oppe på Sjusjøen om det er noe mer materiale der, men det er det ikke, sier etterforskningsleder Knut Wold i dag.

Det skal være flere måneder siden paret fant sakene i søppelcontaineren, men de to forteller ikke til TV2 hvorfor de ventet så lenge før de gjorde noe med materialet eller hvorfor de ikke kontaktet politiet selv.

Skal avhøre politimann

Spesialenheten for politisaker skal nå etterforske saken.

– Ja, det er omfattende materiale og det er taushetsbelagte dokumenter som stammer fra politiet, sier etterforskningsleder Knut Wold.

Spesialenheten for politisaker

Spesialenheten for politisaker i Hamar skal nå etterforske saken.

Foto: Mette Finborud Børresen

Han vet foreløpig ikke mer om hvordan politidokumentene og det andre sensitive materialet havnet i søppelcontaineren på Sjusjøen.

– Men vi har tatt kontakt med en tjenestemann som vi ønsker en forklaring fra. Vi håper å avhøre ham ganske snart, sier Knut Wold til NRK.

Konstituert politimester i Gudbrandsdal politidistrikt, Olav Sørby, vil ikke kommentere saken. Han begrunner det med at den er under etterforskning av Spesialenheten.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND