Helsvart for Nybergsund

Nybergsund-Hønefoss: 0-5 (0-3): Det var lite som stemte for Nybergsund søndag. Pasningene traff ikke der de skulle, skuddene gikk ikke i nettet og målene rant inn.

Stian Lund ligger nede

Stian Lund og Nybergsund ligger nede for telling.

Foto: Bjarne Skarpmo / NRK

AV BJARNE SKARPMO

Allerede før dagens kamp var det klart at Nybergsund kommer til å spille i 2. divisjon neste år. På motsatt banehalvdel vente Hønefoss, som kjemper i toppen av 1. divisjon. Forskjellene ble, dessverre for Nybergsund, veldig tydelige.

– I dag taper vi mot et mye bedre lag, konstaterte assistenttrener Tore Fossum. Videre legger han til:
– Vi får en "real leksjon" i bevegelse, trøkk, avslutningsteknikk og omstilling. Stort sett er de bedre enn oss på det aller, aller meste, fullførte Fossum.

Virker som om mange har gitt opp

Etter kampen var det mange skuffede og nedbrutte fjes å skimte blant Nybergsund-spillerne. Stian Lund, som fullførte samtlige av de 93 minuttene som midtstopper, var skuffet over sitt eget lags innsats.

– Det er jævlig kjedelig å tape så stort. Nivået må definitivt opp noen hakk. Ut ifra prestasjonen der ute, så kan det se ut som at mange bare har gitt opp, det er ikke bra, sa en tydelig skuffet Lund.

Han er en av flere unggutter som har spilt godt for laget fra Trysil-skogen. En annen som har prestert, er også Nybergsundtrener Ola Brendens sønn, Erik N. Brenden.

– Det er en tydelig divisjonsforskjell på lagene i dag. De har ballen mer enn oss, og straffer oss veldig på overganger, supplerte Erik Brenden.

Ser mot fremtiden

Siden Nybergsund allerede har rykket ned, har alle i klubben allerede begynt å se frem mot neste sesong. Der skal laget spille i 2. divisjon, og ungguttene ser lyst på mulighetene.

– Det blir nok enda mer lokalt og ungt å se i stallen neste år. Og vi skal gjøre alt vi kan for å komme opp igjen så fort så mulig, opplyste Nybergsund-stopper Stian Lund.

Tore Fossum blir av mange sett på som favoritten til å ta over som hovedtrener, etter at Ola Brenden ga beskjed om at han skulle trappe ned. På den fronten er ingen ting avklart enda.

– Vi er fortsatt i forhandlinger, kunne Tore Fossum opplyse om på spørsmål fra NRKs utsendte.

Neste helg møter Nybergsund Bryne på bortebane.