NRK Meny
Normal

Helseekspressen uten tariffavtale

Helseekspressen er Sykehuset Innlandet sitt transporttilbud til pasientene. Fra kommende årsskifte skal ruta mellom Lillehammer, Hamar og Oslo kjøres av Oslo-firmaet HM Kristiansens Automobilbyrå.

Sykehuset Innlandet har gitt oppdraget med å kjøre Helseekspressen mellom Lillehammer og Oslo til et firma som ikke har tariffavtale med sjåførene. Oppland Transportarbeiderforening er sterkt kritiske.

Helseekspressen er Sykehuset Innlandet sitt transporttilbud til pasientene. Fra kommende årsskifte skal ruta mellom Lillehammer, Hamar og Oslo kjøres av Oslo-firmaet HM Kristiansens Automobilbyrå.

Dette valget er ikke transportarbeiderforeninga i Oppland fornøyde med.

I anbudet krever ikke sykehuset Innlandet at sjåførene har tariffavtale. Men de skal ha tarifflønn og arbeidsvilkår som følger norsk lov.

Bussfirmaet sier til NRK at deres sjåfører har lønn over tariffen, og personlige avtaler, blant annet om kjøre- og hviletid i samsvar med regelverket. Firmaet har aldri satt seg imot at sjåførene kan ha tariffavtale, sier de.

SE VIDEO

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lillehammer-Stavanger 5-4

  I 22. serierunde har Lillehammer Ishockeyklubb har slått Stavanger Oilers 5-4 på hjemmebane.

  Lillehammer Ishockeyklubb, Stavanger Oilers
  Foto: Stein Schinstad / NRK
 • Thoresen tilbake til Russland

  Ishockeyspiller Patrick Thoresen drar tilbake til Russland for å spille resten av sesongen for sin gamle klubb SKA St. Petersburg. Han har vært tilbake i Storhamar bare et halvt år, men ifølge kontrakten kan han forlate klubben fra 1. desember.

  Patrick Thoresen
  Foto: Morten Stenberg / NRK
 • Vestre Toten savner maskinskatten

  Industrikommunene beklager at budsjettforliket nå fører til at maskinskatten forsvinner. For Vestre Toten kommune innebærer det et årlig inntektstap på nær fem millioner kroner. Men - for Nammo-konsernet betyr det lavere utgifter og nyinvesteringer.

  Flagg og logo for Nammo på Raufoss
  Foto: Arne Sørnes / NRK