NRK Meny
Normal

Helsearkivet på Tynset sikret

Regjeringen foreslår å sette av 115 millioner kroner neste år til byggingen av helsearkivet på Tynset. – De kunne ikke annet, sier Tynset-ordfører Merete Myhre Moen.

Tegning av helsearkivet på Tynset

Regjeringen har satt av 115 millioner til byggingen av helsearkivet på Tynset i forslaget til statsbudsjett for neste år.

Foto: Statsbygg. Arkitekt: Lusparken arkitekter AS

Den videre framdriften i byggingen av Norsk Helsearkiv på Tynset er sikret, når regjeringen setter av 115 millioner kroner på statsbudsjettet for neste år.

Grunnarbeidene er i gang og helsearkivet skal tas i bruk om 2 år.

Regjeringen kunne ikke annet enn å bevilge pengene, for å sikre arbeidet videre, sier Tynset-ordfører Merete Myhre Moen.

– Det er som forventet, for hvis ikke ville det bli forsinkelser i prosjektet. Og hvis 115 millioner ikke er tilstrekkelig, så forventer jeg også at de kommer med de pengene som er nødvendig, sier Myhre Moen.

En lang vei

Det har vært mye fram og tilbake med helsearkivet. Det ble lovet penger over statsbudsjettet, men da forslaget kom, var det likevel ikke satt av penger. Det ble sådd tvil om det virkelig skulle legges til Tynset.

Nå er det bestemt og forslaget til bevilgninger for 2018 var derfor ikke overraskende. Helsearkivet på Tynset vil gi 58 arbeidsplasser. Det skal etter planen stå ferdig i 2019.

– Helsearkiv blir det på Tynset, det føler jeg meg helt trygg på nå. Så kan det godt hende det blir noen diskusjoner framover. For man ser allerede at helsearkivet kanskje skal ta seg av flere oppgaver enn det som var først tenkt, sier ordføreren.

Det kan bety at bygget egentlig bør være litt større enn det som er planlagt.

– Men vi er veldig glad for at vi nå kommer i gang og får helsearkivet bygd, at det er satt av penger, og så får vi ta det derfra, sier Merete Myhre Moen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar håndball

  Storhamar håndball har signert juniorlandslagsspiller Guro Nestaker fra Oppsal. Det skriver klubben i en pressemelding. 19 år gamle Nestaker er opprinnelig fra Gjøvik. Venstrebacken har skåret 178 mål på 52 kamper for juniorlandslaget.

 • Lastebil veltet på Dokka

  En lastebil har veltet over på siden på fylkesvei 33 ved Nordsinni på Dokka. Ingen skal være skadet. Politiet melder på Twitter at det er glatt på stedet. Bergingsbil er på vei og trafikken blir dirigert manuelt.

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK