Tegning av helsearkivet på Tynset
Foto: Statsbygg. Arkitekt: Lusparken arkitekter AS

Helsearkivet på Tynset

Oppsummert

Den rød/grønne regjeringen lovet penger til oppstrat av arkivprosjektet i 2013, men etter regjeringsskiftet falt planene ut av budsjettet. Deretter har det vært tvil om hva og hvor mye av det planlagte arkivet som havner på Tynset.

 • Helsearkivet kan gi flere jobber

  Etableringen av Norsk Helsearkiv på Tynset kan gi flere jobber. Direktør for Norsk Helsearkiv, Tom Kolvig, sier det dreier seg om å ivareta pasientopplysninger fra leger som opphører sin praksis, uten at noen overtar. Det skriver flere lokalaviser.

 • - Gledelig og som forventet

  Tynsetordfører Merete Myhre Moen (Sp) mener Tynset har ventet lenge nok, og er glad regjeringen nå ser ut til å sikre helsearkivet på Tynset med nær 60 arbeidsplasser. Hun sier kommunen er mer enn klar til å komme igang.

  Merete Myhre Moen, ordfører Tynset
  Foto: Knut Røsrud / NRK
 • Vil ha helsearkivet til Tynset

  Regjeringen foreslår i statsbudsjettet å legge det digitale helsearkivet til Tynset. Det betyr nær 60 arbeidsplasser i et nybygg som vil kunne stå ferdig i 2019. Papirarkivet foreslås lagt til Rana, sier statssekretær Christl Kvam.

 • Arkivsaken i Stortinget

  Klokka tre i ettermiddag skal Stortinget behandle den mye diskuterte arkivsaken på Tynset. Det er knytta spenning til om hele arkivet legges til Tynset, eller om deler av det blir lagt til Mo i Rana.

 • Hele Helsearkivet til Tynset

  Et flertall i Stortingets helse- og omsorgskomite går inn for at norsk helsearkiv i sin helhet bygges opp på Tynset. Det er Senterpartiet, Arbeiderpartiet, SV, KrF og Venstre som danner flertallet for avgjørelsen. Tidligere lå det an til at arkivdelen og depotdelen av helsearkivet skulle deles mellom Tynset og Trondheim.

  Tegning av helsearkivet på Tynset
  Foto: Statsbygg. Arkitekt: Lusparken arkitekter AS