NRK Meny
Normal

Hedmarksseier x 3

HamKam-kaptein Vegar Bjerke tror alle de tre beste hedmarkslagene vinner i helga

Hedmarkslaga i 1.divisjon 2009!
Foto: NRK

I dag er det klart for femte runde i 1.divisjon i fotball. Alle de tre lagene fra Hedmark skal i aksjon. Kongsvinger får besøk av Stavanger, Nybergsund spiller mot Løv-Ham, mens HamKam drar til Rogaland for å møte Bryne.

- Jeg tror denne helga her vil vise at lagene fra Hedmark befester sin posisjon på øvre halvdel og toppen av tabellen, sier styreleder i KIL, Henrik Mohn.

Tror på Kongsvinger

Kongsvinger har ni poeng og ligger på en 2.plass etter fire kamper. Det er foreløpig lite som minner om sesongen i fjor da KIL såvidt overlevde i divisjonen.

Søndag kommer nyopprykkede Stavanger på besøk. De ligger midt på tabellen, og har vist gode takter så langt i sesongen. Styreleder Henrik Mohn har likevel klokketro på seier.

- Vi skal vinne på søndag det er jeg helt sikker på, sier styrelder i Kongsvinger Henrik Mohn.

- Blir tøft

Til Nybergsund kommer et Løv-Ham lag med mye selvtillit etter 3-1-seieren over Sogndal forrige runde. NIL-trener Ola Brenden mener laget hans derfor må være konsentrert gjennom hele kampen skal de beholde 1.plassen i serien.

- Det ser ut som Løv-Ham har fått bra skikk på sakene sine, hvertfall nå sist mot Sogndal. Så dette blir nok en tøff og åpen batalje.

I likhet med Mohn har Brenden stor tro på KIL-seier, men tror HamKam fort kan slite på Jæren.

- Jeg er ganske sikker på Kongsvinger, men kanskje ikke like sikker på at HamKam tar full pott mot Bryne.

Går for første borteseier

Det håper HamKam-kaptein Vegar Bjerke å motbevise. Det har gått opp og ned for "Kamma" så langt i år med tap i begge bortekampene mot KIL og Sogndal. I helga tror han det snur.

- Vi går for seier mot Bryne. Vi har hatt en veldig god treningsuke, så håper å kommer hjem med tre poeng, sier Bjerke.

Se Bryne - HamKam her

Se Nybergsund-Trysil - Løv-Ham her

Se Kongsvinger - Stavanger

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mulig streik kan ramme Gjøvikbanen

    En streik i Bane NOR kan ramme Gjøvikbanen, skriver OA. Mandag er det mekling mellom Spekter og LO Stat/YS hos Riksmekleren. Blir ikke partene blir enige innen midnatt natt til 27. februar, kan ansatte i Bane NOR bli tatt ut i streik.

  • Lillehammer sikret bronsemedalje

    Lillehammer sikret seg bronsen i årets hockheyliga etter tap 3-4 for Sparta idag. Storhamar er forlengst seriemestere. I sluttspillet gjelder det å være best av sju kamper. Tirsdag til uka venter oppgjør mot Storhamar på hjemmebane.