Havnelid blir ny tippesjef

Den nye sjefen i Norsk Tipping har bakgrunn som leder av Ski-VM, Røde Kors og Toppidrettssenteret.

Åsne Havnelid

Åsne Havnelid var sjef for Ski-VM i Holmenkollen i 2011.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Styret i Norsk Tipping har ansatt Åsne Havnelid som ny administrerende direktør etter Torbjørn Almlid, som gikk av tidligere i år. Hun kommer fra stillingen som generalsekretær i Røde Kors.

– Jeg er veldig glad, spent og ikke minst ydmyk over å få denne muligheten. Norsk Tipping er en betydelig samfunnsaktør i Norge. Jeg ser virkelig fram til å lede arbeidet med selskapets samfunnsoppdrag; å tilby attraktive spill i ansvarlige former og gjennom det sikre et så stort overskudd til gode formål som mulig, sier Havnelid.

Torbjørn Almlid

Torbjørn Almlid valgte å gi seg som direktør i Norsk Tipping i år.

Foto: Torunn Myhre / NRK

– Solid bakgrunn

Havnelid kjenner selskapet godt etter fem år som generalsekretær i Røde Kors. Hjelpeorganisasjonen er en betydelig mottaker av spillemidler fra Norsk Tipping. Hun har også bakgrunn som administrerende direktør for ski-VM i 2011, ansvarlig for de kabinansatte både i SAS Norge og SAS Braathens, assisterende toppidrettssjef i Olympiatoppen og daglig leder ved Toppidrettssenteret.

– Hun har en bred og solid bakgrunn fra ulike toppjobber i både nærings- og organisasjonsliv. Jeg er trygg på at hun vil sikre Norsk Tipping en enda tydeligere og sterkere rolle i samfunnet og sammen med de ansatte evne å begeistre en ny generasjon kunder, sier styreleder Linda Bernander Silseth.

– Utfordrende tid

Havnelid legger ikke skjul på at hun går en spennende og utfordrende jobb i møte i en tid der digitaliseringen går raskere, de teknologiske framskrittene er i stadig endring og konkurransen på spillemarkedet øker.

– Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med selskapet, oppgavene og ikke minst de ansatte. Samtidig er det vemodig å forlate Røde Kors som er en viktig humanitær organisasjon, både i Norge og internasjonalt, sier den avtroppende generalsekretæren i Røde Kors.