NRK Meny
Normal

Legeforeningen i Hedmark vil droppe planene om et Mjøssykehus

Legeforeningen i Hedmark er i ferd med å miste tålmodigheten med planene om et Mjøssykehus for Innlandet. De mener motstanden fra Oppland er for stor.

Legeforeningen i Hedmark går nå inn for ett sykehus i hvert fylke istedenfor ett hovedsykehus for Hedmark og Oppland. 
En viktig grunn er det de opplever som motstand i Oppland mot ett hovedsykehus.

Legeforeningen i Hedmark har hele tiden vært for hovedsykehusplanene, men mener at hvis motstanden fra Oppland fortsetter, kan man begynne å se mot en løsning med et hovedsykehus for Hedmark.

Jørgen Hurum

Jørgen Hurum er styremedlem i Sykehuset Innlandet og mener at kritikken fra Hedmark er et viktig innspill.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

De skriver i et leserinnlegg i HA at planene om et fellessykehus for Hedmark og Oppland er i ferd med å havarere på grunn av motstand fra Oppland. Jørgen Hurum jobber på sykehuset i Lillehammer og representerer de ansatte i styret i Sykehuset Innlandet. Han mener at dette er et viktig innspill i debatten.

– Det er viktig at vi tar de signalene på alvor. Jeg tar med meg dette til resten av styret slik at vi kan diskutere det sammen og få en videre debatt om det, sier Hurum.

På tide med en plan B

Legeforeningen i Hedmark mener ett hovedsykehus for begge fylkene er det beste for pasientene, men synes det stikkes for mange kjepper i hjulene for prosessen.

– Vi er utålmodige både i Hamar og Elverum. Hvis det ikke blir noen fremdrift i planene om et fellessykehus, må vi i Hedmark begynne å tenke på en plan B, sier leder i Hedmark legeforening, Sissel Bergaust.

Uberettiget kritikk

Lederen i Oppland legeforening, Inger Kragh Nyhus, synes Hedmark bør ha større forståelse for at de i Oppland er tvilende.

– Jeg synes det er trist at tonen fra Hedmark er så negativ. Vi ønsker flere alternativer og bedre utredninger, og jeg synes Hedmark må respektere at vi mener noe annet enn dem.

Se hva lederen i Oppland legeforening mener om kritikken:

Legeforeningen i Hedmark går inn for ett sykehus i hvert fylke i stedet for ett hovedsykehus for Hedmark og Oppland. De hevder Oppland er imot hovedsykehus. Legeforeningen i Oppland svarer i klippet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre fikk forenklet forelegg

    Tre personer fikk forenklet forelegg etter at de ble tatt i fartskontroll på riksvei 25 ved Flishøgda i Elverum lørdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 115 kilometer i timen i en 80 sone.

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.