NRK Meny
Normal

Hatch på Innlandsscenen

De fire unge jazzmusikerne i gruppen Hatch betrakter jazz-sjangeren som en lekegrind. 21. oktober lekte de på Innlandsscenen.

De fire unge jazzmusikerne i gruppen Hatch betrakter jazz-sjangeren som en lekegrind. 21. oktober lekte de på Innlandsscenen.

Kvartetten hadde sitt utspring ved jazzlinja på NTNU i Trondheim. Gruppa består av Elisabeth Lid Trøen fra Vaksdal på saksofon, Vetle Larsen fra Jessheim på trommer, Kjartan Gullikstad fra Grue på gitar og Hallvard Gaardløs fra Østre Toten på bass.

Leken improvisasjon og nytt album

Hatch betrakter jazzen som et fristed hvor man kan gjøre alt fra avslappa melodier, rocka elgitarriff, heftig frijazz og bakpå blues. Bandet har tidligere spilt på Os Blues og Jazzfestival, Moldejazz og Dølajazz, i tillegg ble de i 2014 tatt opp som ett av åtte band til å være med i Norsk jazzforums lanseringsprogram for unge jazzmusikere, Jazzintro.

– Vi er på en liten turné nå og skal videre til Trondheim. Der skal vi i studio og spille inn noen låter. Også håper vi på å slippe et album i 2016, sier Gullikstad.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang