NRK Meny
Normal

Hatch på Innlandsscenen

De fire unge jazzmusikerne i gruppen Hatch betrakter jazz-sjangeren som en lekegrind. 21. oktober lekte de på Innlandsscenen.

De fire unge jazzmusikerne i gruppen Hatch betrakter jazz-sjangeren som en lekegrind. 21. oktober lekte de på Innlandsscenen.

Kvartetten hadde sitt utspring ved jazzlinja på NTNU i Trondheim. Gruppa består av Elisabeth Lid Trøen fra Vaksdal på saksofon, Vetle Larsen fra Jessheim på trommer, Kjartan Gullikstad fra Grue på gitar og Hallvard Gaardløs fra Østre Toten på bass.

Leken improvisasjon og nytt album

Hatch betrakter jazzen som et fristed hvor man kan gjøre alt fra avslappa melodier, rocka elgitarriff, heftig frijazz og bakpå blues. Bandet har tidligere spilt på Os Blues og Jazzfestival, Moldejazz og Dølajazz, i tillegg ble de i 2014 tatt opp som ett av åtte band til å være med i Norsk jazzforums lanseringsprogram for unge jazzmusikere, Jazzintro.

– Vi er på en liten turné nå og skal videre til Trondheim. Der skal vi i studio og spille inn noen låter. Også håper vi på å slippe et album i 2016, sier Gullikstad.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Fjøs har kollapset i Åsmarka

  Taket til et fjøs med over 100 storfe har kollapset i Åsmarka i Ringsaker. Det er uklart hvor mange dyr som har overlevd. Det pågår evakuering av dyr.

  Kart Åsmarka
 • – Listhaug må gå

  Hilde Ekeberg fra Oppland KrF og sentralstyremedlem i partiet, sier Erna Solberg nå må ta ansvar som regjeringssjef og rydde opp. Ekeberg mener KrFs vedtak om mistillit er riktig. – Listhaug har gått over streken, sier hun.

  Hilde Ekeberg
 • Einar Busterud vil ha fire nye år

  Hamarordfører Einar Busterud ønsker fire nye år som ordfører i Hamar. På årsmøtet i By- og bygdelista i kveld gjorde han det klart at han stiller seg til disposisjon for en ny periode.

  Einar Busterud, tidligere ordfører i Hamar
  Foto: Knut Sveen / NRK