Haslum lekte seg til seriegull

Erlend Mamelund og resten av Haslum lekte seg gjennom seriefinalen mot Elverum. De knuste Elverum 36-27. – Helt rått, sa banens beste Erlend Mamelund.

Erlend Mamelund-show da Haslum snappet seriegullet fra Elverum.

Haslum måtte vinne siste serierunde mot Elverum for å bli seriemestere i 2013/2014-sesongen. Elverum kunne klare seg med uavgjort. Haslum viste imidlertid tidlig hvilket herrelag som er Norges beste.

Allerede til pause ledet Haslum 19-12 over Elverum. En ledelse det skulle bli umulig å ta igjen.

Aggressiv start på kampen

Haslum - Elverum

Både Elverum og Haslum kom på banen til første omgang med høy tenning og stor apetitt på seriegullet.

I starten av kampen spilte begge lag svært aggressivt og få minutter ut i kampen hadde hvert av lagene blitt tildelt en 2-minutter.

Allerede etter tre minutter fikk Haslums Sebastian Barthold rødt kort. Situasjonen var uoversiktlig og Barthold var tydelig misfornøyd med avgjørelsen. Han sparket i veggen før han forsvant av banen.
Det var imidlertid Haslum som kom best i gang.

Målvakta til hjemmelaget, Trond Tjemsland sto solid, mens Elverum slet med å nå fram, spesielt på kontringer. Og mens Elverums bakspillere mislyktes med det meste i første omgang, var Haslums Erlend Mamelund ikke vært til å stanse.

Allerede da det var spilt 19 minutter var stillingen hele 14-7 til hjemmelaget. Fire minutter senere valgte Elverum-trener Christian Berge å be om time-out for andre gang. Det hjalp lite og Haslum ledet 19-12 ved pause.

Fortsatte i andreomgang

Og Haslum fortsatte overkjøringa av Elverum i andre omgang. Laget lyktes både fra distanse, fra kant og på kontringer. Elverum fikk aldri angrepsspillet til å flyte, og bakspillerne slet fryktelig med å score. Haslums keeper Trond Tjemsland tok det meste av det som kom av skudd. Elverums-keeper Morten Nergaard på sin side fikk liten hjelp fra forsvaret.

Først etter 11 minutter av kampen skorte laget sitt første mål fra distanse. På det meste ledet Haslum med 10 mål og slapp aldri Elverum nærmere enn sju mål bak.

Det hjalp heller ikke at Elverum satte frimerke på Haslums stjernespiller Erlend Mamelund. Han ble likevel en av kampens store spillere med ni mål. Og når ni Haslum-spillere sto fram og tegnet seg på scoringslista, så var løpet kjørt for Elverum.

– Helt rått

Erlend Mamelund som ble kåret til banens beste beste spiller, var lettet og glad etter kampen. Han ville ikke trekke fram sin egen innsats:

– Den er somen kan forvente med den erfaringa jeg har. Men det er mange andre her som står fram og lever over det en kan kreve. Unggutta leverte årsbeste, sier Mamelund.

Han mener at det ble svært vanskelig for Elverum.

– Det ble vanskelig for de når vi hadde juleaften og spilte en nær perfekt kamp, sier en glad Mamelund.

– Fortjent seier

Elverums-trener Christian Berge er full av lovord om Erlend mamelund.

– Han er i særklasse den beste spilleren i den hjemlige serien. Han fikk dominere stort, og da vi tok ut han, så sto andre fram, sier Berge.

Han mener at Haslum rett og slett var mye bedre enn Elverum i dag.

– Vi slet veldig angrepsmessig, sier Berge.

Keeperduellen

Morten Nergaard

Morten Nergaard hadde en dårlig dag på jobben.

Før kampen ble keeperduellen trukket fram som avgjørende. Og det var en strålende fornøyd Haslum-keeper Trond Tjemsland etter kampen.

– Det var helt herlig. Gullet har aldri smakt så godt som nå. De tok lett på oss og trodde de ville vinne bare ved å møte opp her, sier Tjemsland. Han mener et godt forsvar gjorde det lett for ham å være keeper.

Like lett var det ikke for Elverums-keeper Merten Nergaard etter kampen.

– Vi tapte nesten alle dueller mann mot mann. Dette var skuffende av oss.

– Vi var best

Elverums supportklubb med Ola Nordstrøm i spissen gjorde det de kunne for laget, men det hjalp ikke.

– Det blir nok en halvpasselig stemning på bussen hjem, men vi var banens beste ler Nordstrøm.

Se supporterklubben her:

elverum-supporterne, taigaen, er kjent som Norges beste supportere. Her drar de i gang et heiarop før kampen.