NRK Meny
Normal

Haslum er favoritter i kveld

Selv om Elverum var overlegne i den første finalekampen søndag, holder Norsk Tipping Haslum som klare favoritter i den andre finalekampen i sluttspillet i håndball i kveld.

Taigaen, Elverum Håndballs supporterklubb

400 fra Elverums supporterklubb, Taigaen, er på plass i Nadderudhallen.

Foto: Kurt Sivertsen

Hjemmeseier i kveld gir bare 1,40 i odds, uavgjort 9,75, mens Elverum-seier gir 2,75.

Elverum vant den første finalekampen i Terningen Arena søndag temmelig overlegent, 34-28. Seksmålsseier over erkerivalen fra Bærum er mye, finalekamp eller ikke. Som regel har jo Haslum vunnet jevne kamper mot Elverum. Og i kveld spilles kampen i Nadderudhallen.

– Må være skjerpet

Alle som følger Elverum håndball, vet hvor viktig målvakt Morten Nergaard er og har vært for laget de senere åra. Enten som matchvinner på slutten av en kamp, eller den som holder Elverum inne i kampen. I kveld spiller han kanskje sin siste kamp for moderklubben. Vinner Elverum sluttspillfinalen i kveld, spiller han sin neste håndballkamp for Aalborg i Danmark som er hans nye arbeidsgiver.

– Vi måtte nesten ha en så stor seier fra første kamp for å ha noe å gå på. Vi vet at seks mål fort kan bli oppspist. Så vi må være skjerpet fra første stund. Er vi det, tror jeg vi har gode muligheter, sier Morten Nergaard.

Men oddssetterne i Norsk Tipping holder altså Haslum som favoritt i kveld. Og dersom Haslum vinner med seks mål eller mer, blir det en tredje og avgjørende kamp i Nadderudhallen lørdag.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ber om erstatning for fornærmet

  Bistandsadvokat Eva Frivold mener at mannen som er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i Trysil, bør betale henne mellom 175 000–200 000 kroner. Årsaken er lengde på den angivelige voldtekten som, ifølge kvinnen, skal ha vart i 60–90 minutter.

 • Vil ha fengsel for voldtektstiltalt

  Aktor la ned påstand om seks år fengsel for mannen som er tiltalt for en overfallsvoldtekt i Trysil i mars i år. Ifølge tiltalen skal mannen ha overfalt en kvinne på en parkeringsplass i Trysilfjellet og voldtatt henne. Han nekter straffskyld.

 • Nytt nei til gjenopptakelse

  Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker har nok en gang sagt nei til å gjenoppta saken rundt brannen på Øvre Sukkestad gård i 2010.Det skriver avisa Oppland Arbeiderblad. Mannen insisterer på at han er uskyldig dømt.

  Brann Østre Toten
  Foto: Jon Harald Gjesdal