NRK Meny
Normal

Hasjbeslag for retten i februar

Rettssaken etter rekordbeslaget av hasj i Hedmark ventes å komme opp i februar neste år. Men fortsatt gjenstår mye arbeid før saken er ferdig etterforsket.

Hasjbeslag på gård i Løten

Ved denne gården ble det gjort et stort hasjbeslag i januar i år.

Foto: NRK

Kripos håper på at rettssaken etter et tort hasjbeslag i Løten i januar i år, kan komme opp i februar neste år, skriver HA i dag. Opp mot 15 personer vil stå på tiltalebenken når rettssaken starter på nyåret.

Ikke tiltalt så langt

Etterforskningen pågår fortsatt i en av de største narkotikasakene i norgeshistorien. Foreløpig er det ikke tatt ut tiltaler i saken, men det er satt av rundt seks uker til saken i Oslo tingrett. Statsadvokaten i hovedstaden er ansvarlig for å ta ut endelig tiltale, som følge av sakens alvorlighetsgrad.

Ni menn fra Elverum og Løten er, eller har vært, varetektsfengslet i saken. En av de antatte bakmennene ble i juli utlevert fra Thailand til Norge.

– Stort beslag

Det var den 2. januar i år at politiet beslagla et stort kvantum med hasj i en aksjon på en gård i Løten og en bolig i Elverum. Både et politihelikopter og en politistyrke på bakken deltok i aksjonen.

Politiet ønsker fortsatt ikke å gjøre kjent hvor store kvantum som har blitt beslaglagt i forbindelse med saken. Ifølge HA er bakgrunnen for siktelsen 65 kilo, men at saken totalt omfatter et halvt tonn hasj.

– Det er et relativt stort beslag, til å være i Hedmark politidistrikt, sa politiadvokat Helge A. Eidsvaag til NRK i januar.

Se video fra januar her:

Fem personer er siktet etter et stort hasjbeslag i Løten. Politiet vil ikke si hvor mye hasj det er snakk om, men det kan være det største hasjbeslaget på Hedmarken til nå.

Stort hasjbeslag i Løten

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Folldøl slipper søppel-bot

    En gårdbruker i Folldal slipper bot etter først å ha blitt anmeldt for forsøpling med en privat avfallsplass i nærheten av elva Folla. I følge Østlendingen slipper mannen å betale fordi han på eget initiativ har ryddet opp etter seg.

  • Reiselivspris til Trysil

    Destinasjon Trysil og Trysil Bike Arena har vunnet reiselivsprisen for 2017. Destinasjonen får prisen for sykkelsatsingen i Trysilfjellet som er bygd opp over tre år. Juryen skrev blant annet i sin begrunnelse at anlegget er unikt i Skandinavia og gir en tilrettelagt opplevelse for hele familien.

  • Ingen omkamp om bompenger

    Løten Frp fikk ikke med seg de andre partiene i kommunestyret i Løten i går kveld da de ville ha en omkamp om bompenger på riksveg 3/25. Samferdeslsministeren har uttalt at det er opp til politikerne lokalt om de vil redusere eller fjerne taksten etter at bevilgningene er økt. Flertallet i kommunestyret står på Stortingets vedtak om bompenger også på sidevegene.