NRK Meny
Normal

Hardtskytende finne skal redde HIL bandy

HAMAR (NRK): Han skyter hardere enn de fleste, finnen Jarno Alatalo. Og HIL bandy kan virkelig trenge en hardtskytende storskårer når de søndag er tilbake i eliteserien.

hardtskytende bandyfinne

SKYTER HARDT: Jarno Alatala skyter hardere enn de fleste, og han håper å gjøre mange mål for Hamar IL bandy denne sesongen.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Søndag spiller Hamar IL bandy sin første eliteseriekamp på åtte år. Det nyopprykkede hamarlaget håper å gjøre det bedre denne gang - og det bør være innen rekkevidde.

I sesongen 2007 / 2008 spilte HIL 21 kamper. 20 endte med tap.

Laget slapp inn 193 flere mål enn de klarte å skåre. Eneste lyspunkt: Poenget de tok mot Ready 6. januar, i en kamp som endte 9-9.

Skyteskive

– Det ble noen baklengsmål, ja, gliser HILs keeper, Marcus Turpeien.

Han legger ikke skjul på at han hadde veldig travle dager sist HIL var i eliteserien, og at møtet med landets beste bandylag ble temmelig brutalt. Nå sier skyteskiva at HIL er langt bedre forberedt.

– Vi har blitt nesten ti år eldre, alle sammen, og er blitt langt mer rutinerte utpå isen.

Hør radioreportasjen fra Vikingskipet:

Finne-hjelp

HIL håper også at klubbens nye spillende hjelpetrener, Jarno Altala, vil bidra til at årets eliteserie-sesong blir litt hyggeligere enn forrige gang. Hamarklubben har i alle fall sikret seg en spiller som skyter sjeldent hardt.

– Jeg spiller mye golf om sommeren, sier Altala, som flere ganger har vært med i verdensmesterskapet i long drive golf - der det gjelder å slå golfballen lengst mulig.

Og siden svingen som brukes i golf er nokså lik svingen i bandy, så skyter han hardt.

– En gang ble farten målt til 150 kilometer i timen, sier finnen.

Bedre forberedt

styreleder HIL bandy

BEDRE TIDER: Styreleder i HIL bandy, Knut Arild Thune-Ellefsen, tror laget er langt bedre forberedt på eliteseriespill denne gang.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Styreleder i HIL bandy, Knut Arild Thune-Ellefsen, sier klubben er bedre forberedt på eliteseriespill denne gang. Laget har trent bedre enn noen gang, og nå kjenner de bedre til nivået de vil møte. Stallen er styrket betraktelig, blant annet med to unge, lovende svensker.

– De hever laget, helt klart. Og potensialet er nok enda større enn det de har fått vist så langt, tror styrelederen, som er sikker på at HIL vil sikre seg sin aller første eliteserieseier i år.

Møter Mjøndalen

Og kanskje kan den komme allerede i seriepremieren søndag, når HIL tar imot Mjøndalen i Vikingskipet? Lagene møttes også i sesongens første kamp for åtte år siden. Da vant Mjøndalen 12-1...

– Men hvis angrepsspillet sitter og vi jobber knallhardt, og hvis vi i tillegg har litt tur, ja, da kan vi kanskje vinne!