NRK Meny

Har spor etter drapssjåfør

Politiet setter store ressurser inn på å finne sjåføren som kjørte ned og drepte 64 år gamle Halvor Johan Sva i Sør-Odal lørdag morgen.

Jakt på bileier som kjørte ned og drepte 62-årig fotgjenger

Artikkelen er flere år gammel.

Politiets åstedsgranskere jobbet også på mandag med å finne spor, som kan avsløre hvem som kjørte ned og drepte 64-åringen som var ute og luftet hunden før han skulle ut på jakt.

Har spor

Politiadvokat Iren Johnsen Dahl sier politiet ikke vil gå ut med informasjon nå, men at de har spor. Hun setter håp til at publikum kan hjelpe til med oppklaring av saken.

– Jeg ber instendig om at folk som har vært ved det aktuelle stedet i det aktuelle tidspunktet melder seg til politiet, også om de tror de ikke har opplysninger som kan hjelpe politiet. Vi kan ellers ikke gå ut med mer informasjon nå fordi det kan skade etterforskningen, men vi har spor, sier politijuristen.

Politiet ønsker tips fra folk som har vært i området mellom klokka 06.15 og 08.00. lørdag.

– Det aktuelle stedet , Ullernveien, er en stikkvei mellom Tokstadveien og E16, tidligere Riksvei 2. Vi har fått tips fra publikum som har vært i området, sier Johnsen Dahl.

Levde etter påkjørsel

Basert på den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer politiet med at mannen ble påkjørt av en bilist som stakk av fra åstedet .

Det var jaktkameratene som fant mannen på veien ved Ullern skole i Sør-Odal ved halv ni-tida lørdag morgen. Han var da fortsatt i live, men døde kort tid etter.

Politi leter etter spor

Politiet leter etter spor på ulykkesstedet

Foto: Jan Egil Løbak / NRK

Politiet har en utfordrende jobb med å finne spor etter påkjørselen på Fylkesvei 287, fordi det regnet mye etter at mannen ble påkjørt.

Kripos finkjemmer området

Politi fra Hedmark får bistand fra Kripos for å oppklare det som nå er en drapssak med ukjent gjerningsperson.

– Akkurat nå har vi åstedsgranskere, både herfra og fra Kripos, som finkjemmer området i jakt etter spor. Vi ber gjerningspersonen melde seg, fordi dette blir verre for vedkommende jo lengre tid som går, sier Johnsen Dahl.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND