Har fått mange varme reaksjoner etter å ha fortalt om stammingen

– Stamming er som å kjøre en Ferrari, men med håndbrekket på, sier forfatter Knut Faldbakken fra Hamar.

Knut Faldbakken

ÅPEN OM UTFORDRINGENE: – Forfatteren fra Hamar har fortalt at stammingen er blitt et varemerke og en del av hans «image» som han ikke ønsker å bli kvitt. Arkivfoto.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

– Jeg har fått telefonen full av hyggelige meldinger. Folk synes det var et godt program og uvanlig at jeg var så åpen om det at jeg stammer, sier Knut Faldbakken, som fortalte NRK om stammeproblemet tidligere denne uken.

Forfatteren fra Hamar har fortalt at stammingen er blitt et varemerke og en del av hans «image» som han ikke ønsker å bli kvitt. Faldbakken sier reaksjonene for folk har vært mange og varme:

– Det er supert. Jeg synes faktisk at stamming er en ting som angår mange, fordi jeg får så mange positive reaksjoner hver gang jeg er ute i noen av mediene og snakker om stamming, sier han

– Stamming et problem det ikke er lett å snakke om

De var i radioprogrammet Sommeråpent på P2 og i en artikkel på nrk.no at Knut Faldbakken fortalte om oppveksten og senere voksenlivet med stamming som en del av sin væremåte.

– Stamming er et problem som det ikke er så lett å snakke om. Det er lett å skjule ved å ikke snakke, bli fåmælt og trekke seg inn i seg selv. Du klarer ikke det mest elementære i livet, nemlig å meddele deg flytende, presist og velklingende til andre mennesker. Og det er en belastning, hver eneste dag i mitt liv også, sier han.

Han håper at det å fortelle og opplyse om stamming kan bidra til at andre får det litt lettere.

– Jeg får bare håpe at mange stammere der ute fatter litt mot og blir inspirerte av dette her. Og at de ikke lar seg knuge og bringe til taushet av stammingen. For det viktige er faktisk å drive på å snakke. Det er det jeg har gjort, sier Faldbakken.