NRK Meny
Normal

SISTE: Har fått kontakt med huseieren

Politiet har nå fått kontakt med mannen som har vært savnet etter husbrannen i Veldre. De har vært i kontakt med ham på telefon. Det melder politiet nå. Og eksplosjonsfaren er over.

Husbrann i Veldre

EKSPLOSJONSFARE: To gasstanker kan eksplodere og brannmannskapet jobber med å kjøle dem ned. En mann er savnet etter brannen.

Foto: Politiet

I 10-tiden i formiddag kunne politiet opplyse at de har fått kontakt med mannen i 40-åra som bor i huset i Veldre som brant ned i går.

Huseieren har vært savnet siden brannen i går kveld.

– Vi har ikke fått kontakt med mannen og vet ikke hva som har skjedd med ham, sa lensmann Terje Krogstad til NRK i dag tidlig.

Mann spurte etter veien til huset

Politiet gikk også ut med at de ønsker kontakt med en mann som spurte etter veien til huset som brant ned i Veldre i går kveld. Mannen spurte en ansatt på Veldre bo-og aktivitetssenter etter veien til huset og etter personen som bor der.

Politiet vil vite hva denne mannen skulle i huset. Bare en halv time etterpå sto huset i full fyr.

Den eldre eneboligen i Ellefsætervegen i Veldre i Ringsaker ble totalskadet i brannen i går kveld.

Lensmann Terje Krogstad

FÅR IKKE KONTAKT: Lensmann Terje Krogstad sier politiet ikke har fått tak i mannen som bodde i huset.

Foto: Geir Røed / NRK

Gassflaskene er uskadeliggjort

Under slukningsarbeidet fant brannmannskapene to flasker med gass. På grunn av eksplosjonsfaren ble nabohuset og flere leiligheter i nærheten evakuert. I alt seks personer er evakuert.

I formiddag er det klart at det dreide seg om sveisegass og begge gassflaskene er uskadeliggjort. De evakuerte kan flytte tilbake til boligene sine.

Brannvesenet har kontroll på brannen og avkjøler beholderne på stedet ved å sprute vann på dem, opplyste lensmann i Ringsaker Terje Krogstad tidligere i dag.

Eksplosjonsfare VEldre

KJØLER NED TANKENE: Brannvesenet på vei inn i sperret område ved 0715-tiden fredag.

Foto: Geir Røed / NRK

I 09-tiden i dag mente brannvesenet at eksplosjonsfaren var noe redusert. Nå er situasjonen altså avklart.

Naboene hørte høy musikk

Et ektepar som er nærmeste nabo til huset som brant, forteller at de hørte høy musikk fra huset da de kom hjem torsdag kveld.

– Senere hørtes det ut som et vanvittig fyrverker. Vi gikk opp i 2. etasje og da så vi at nabohuset sto i full fyr, forteller naboene til NRK.

De forteller at deres egen husvegg var så varm at de knapt kunne ta på den og at de brukte hageslagen for å kjøle ned veggen.

Evakuert

Boligbrann Veldre

EKSPLOSJONSFARE: To gasstanker kan eksplodere og brannmannskapet jobber med å kjøle dem ned. En mann er savnet etter brannen.

Foto: Geir Røed / NRK

Ekteparet ble evakuert i går kveld. I løpet av natta ble ytterligere fire husstander evakuert. Dette skal være boliger tilknyttet Veldre bo- og aktivitetssenter og en enebolig.

– Politiet har vakthold på stedet, sier operasjonslederen Therese Hoff Bylterud.

Brannen ble oppdaget og varslet av naboer i går kveld.